x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru picioare. In pas de defilare.

Patru picioare. In pas de defilare.

26 Noi 2008   •   00:00

Atractia mall-ului e mai puternica decat orice instinct de conservare. Chiar si pentru patrupede...



Romania 2008. Intersectia dintre Bd-ul Timisoara si Str. Brasov. Coloana de tehnica de lupta militara se intoarce victorioasa de la repetitie. Bucurestenii au fost infranti inca o data, de aglomerarea traficului.

Sentimentul de infratire in spirit romanesc a fost, dupa caz, ori bara la bara, ori inghesuit in comunitatea locala dezvoltata ad-hoc in mijloacele de transport in comun, aduse si ele intr-o stare deviata si intarziata de aceeasi repetitie a paradei militare.

Pe drumul de regrupare, convoiul se retrage cu tancuri, cu camioane, cu ARO-uri, cu promisiunea unei reveniri viguroase in peisagiul bucurestean ce ne va fi dat sa-l induram si maine.

Extrem de neincrezator in forta de impact a coloanei militare, un catel, din cate se pare cunoscator al legislatiei rutiere, incearca sa traverseze, prin locul marcat special pentru astfel de manifestari pietonale. E chiar insistent, si asta il face un invingator, reusind, cu putina bunavointa din partea unui vehicul din coloana, sa-si vada visul implinit.

Ne poate pune pe ganduri concluzia tulburatoare ce poate reiesi in urma intamplarii. Daca el, un animal, patru picioare, o blana si un creier mai micut, nu a fost impresionat de manifestarea militara, de ce-ar reusi aceasta sa ne faca pe noi sa simtim mai romaneste?

×
Subiecte în articol: romania