x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru străzi, in patru ani!

Patru străzi, in patru ani!

de Monica Andrei Capatos    |    24 Sep 2009   •   00:00
Patru străzi, in patru ani!
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Cea mai veche zonă a Bucureştiului pare blestemată. Spaniolii care au câştigat licitaţia de reabilitare a Centrului Istoric n-au reuşit să facă în patru ani decât patru străzi din cele 14 cât erau în plan.



Primarul general, Sorin Oprescu, este nemulţumit şi a apelat la experienţa echipei de specialişti care a reabilitat centrul din Sibiu, posibilă fiind subcontractarea unor lucrări.

O plimbare prin Centrul Istoric nu este tocmai plăcută, şi asta nu de ieri de azi, ci de patru ani, de când au început lucrările de reabilitare a zonei. Lucrările s-au împotmolit, doar patru străzi fiind refăcute din 14. Nimeni nu se poate mândri cu o astfel de performanţă, cu siguranţă nici firma care a câştigat licitaţia, pe numele ei, Sedesa. Pentru a urgenta lucrurile, edilul Capitalei, Sorin Oprescu i-a chemat la faţa locului pe arhitecţii şi specialiştii responsabili cu reabilitarea Centrului Istoric din Sibiu. Acolo s-a putut. Cei nouă specialişti veniţi de la Sibiu au dorit să-şi facă un punct de vedere asupra situaţiei fizice a stadiului în care se află Centrul Istoric bucureştean pentru ca, pe viitor, municipalitatea să poată încheia contracte cu aceştia în vederea finalizării infrastructurii, dar şi a refacerii faţadelor clădirilor.

NEMULŢUMIRI
Oprescu a spus că reprezentanţii firmei Sedesa nu respectă termenele din contract, precizând că va veni un moment când acest contract "va deveni caduc". "I-am adus pe specialişti să vadă cu ochii lor situaţia din Centrul Istoric. În urma inventarului imobilelor care aparţin municipalităţii, a populaţiei care trăieşte efectiv în această zonă a Capitalei, dar şi a punctului de vedere pe care specialiştii din Sibiu îl vor prezenta, vom putea lua o decizie", a spus Oprescu. Reprezentantului grupului de la Sibiu, Vladimir Grigorov, a explicat că acelaşi gen de probleme întâlnit în Capitală a fost şi la Sibiu, însă autorităţile administraţiei publice locale, reprezentanţii Guvernului, dar şi proprietarii şi chiriaşii sibieni au dat dovadă de înţelegere, au găsit o formulă de colaborare, astfel că la Sibiu s-a putut face efectiv ceva. El a adăugat că dacă vor fi chemaţi, vor participa contra cost la lucrările de finalizare a reabilitării Centrului Istoric din Bucureşti şi a precizat că, în prezent, din acest proiect este realizat doar o zecime. Cât despre întârzierile pe care constructorul le-a avut până în acest moment în reabilitarea Centrului Istoric, lucrurile se vor regla în instanţă.

×
Subiecte în articol: observator