x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PD-L discută alinaţa şi cu UDMR

PD-L discută alinaţa şi cu UDMR

de Ovidiu Ciutescu    |    10 Dec 2008   •   00:00

„Într-o formulă PSD+PC şi PD-L nu mai are loc UDMR”, susţin social democraţii. Cu toate acestea, conducerea PD-L a început în această dimineaţă, ora 10.00, negocieri cu reprezentanţii UDMR.



Liderii PDL şi UDMR s-au întâlnit la sediul central al democrat-liberalilor, pentru a discuta despre posibilitatea cooptării Uniunii în noua formulă guvernamentală, cu Alianţa PSD+PC.  Din delegaţia PDL fac parte preşedintele Emil Boc, prim-vicepreşedinţii Adriean Videanu şi Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Elena Udrea, Florin Popescu şi Mircea Hava. UDMR a venit la întâlnire cu o delegaţie formată din preşedintele Marko Bela, Kelement Hunor, Laszlo Borbely şi Verestoy Attila.

Preşedintele UDMR a spus că o apropiere de PDL ar putea avea la bază motive doctrinare, cele două formaţiuni făcând parte din aceeaşi familie politică europeană.Preşedintele UDMR a declarat că a aflat "cu stupefacţie" de decizia PSD de nu fi de acord cu cooptarea Uniunii într-o coaliţie guvernamentală, şi a arătat că probabil social-democraţii doresc să îşi asume, astfel, electoratul PRM: "Am aflat cu stupefacţie de decizia PSD, că nu ar dori sau nu vor să colaboreze cu UDMR într-o coaliţie guvernamentală, după ce, în urmă cu câteva zile, preşedintele acestui partid ne-a solicitat de mai multe ori o colaborare cât mai strânsă şi o prezenţă în această coaliţie şi o guvernare comună". El a arătat că, probabil prin această decizie, PSD doreşte "să îşi asume electoratul PRM", neobservând că acest partid ( PRM) nu a fost votat şi nu a câştigat alegerile".

×
Subiecte în articol: romania udmr