x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pe site-ul oficial al Interpol, Nicolae Popa încă figurează pe lista infractorilor daţi în urmărire internaţională

Pe site-ul oficial al Interpol, Nicolae Popa încă figurează pe lista infractorilor daţi în urmărire internaţională

09 Sep 2010   •   00:00

Deşi a fost arestat, cel puţin declarativ, încă de pe data de 2 decembrie 2009, în jurul lui Nicolae Popa, fostul şef al Gelsor, continuă să plutească misterul, pe siteul oficial al Interpol, Popa continuând să figureze şi astăzi pe lista infractorilor daţi în urmărire internaţională.

Dincolo de faptul că extrădarea sa din Indonezia este anunţată, de multă vreme, la fiecare 2-3 luni, fără ca acest lucru să se şi întîmple, există şi un alt element straniu al poveştii. Mai precis, pe siteul oficial al Interpol, Nicolae Popa continuă să figureze şi astăzi pe lista infractorilor daţi în urmărire internaţională, la aproape un an de la anunţata sa arestare, la Jakarta. Pagina de net dedicată infractorului conţine şi menţiunea "ultima modificare a fost efectuată pe 20 decembrie 2009", deci la aproape o lună după respectiva arestare, cînd, în mod firesc, Interpol ar fi trebuit să fie la curent cu acţiunea respectivă. În treacăt să mai amintim şi celebra fumigenă a lui Dan Diaconescu, cel care anunţa public, în prima parte a anului, că a fost la Jakarta şi i-a luat un interviu lui Nicolae Popa, care va fi difuzat pe OTV, lucru care nu s-a întîmplat nici pînă în ziua de azi. În fine, astăzi, jurnalistul Robert Turcescu, despre care gurile rele susţin că a demisionat recent de la Realitatea tocmai pentru că ştia că Vîntu va fi arestat, a declarat telefonic Realităţii TV că deţine o informaţie bombă, potrivit căreia preşedintele Indoneziei ar fi semnat actul de extrădare a lui Popa. Întrebat de unde deţine informaţia, Turcescu a închis telefonul, părăsind emisiunea. Singurele informaţii despre arestare au venit din presa românească şi din 2-3 notiţe dintr-un ziar indonezian, apărute, însă, mult după presupusa arestare.

Una peste alta, marea întrebare este: poate vreo instituţie a statului român să prezinte vreo dovadă clară că Nicolae Popa a fost, cu adevărat, arestat, sau asistăm la o uriaşă perdea de fum, întinsă pe multe luni de zile? (Bogdan Tiberiu Iacob)

inpolitics.ro

×
Subiecte în articol: observator