x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pe urmele timpului

Pe urmele timpului

de Carmen Anghel-Dobre    |    05 Oct 2010   •   00:00

Obiecte lăsate moştenire de înaintaşi încă mai există prin sate. Sunt oameni îndrăgostiţi de tradiţie, care şi-au propus să înfiinţeze "mici muzee" etnografice. Astăzi, la ora 11:00, la Muzeul Judeţean Olt din Slatina, se deschide expoziţia "Pe urmele timpului".

Muzeul Ţăranului Român (MŢR) a lansat în 2008 Programul cultural "Colecţii săteşti din România. Patrimoniu şi identitate locală", urmărind acordarea unui ajutor specializat colecţionarilor de obiecte etnografice din zona rurală care au înfiinţat sau sunt pe cale să înfiinţeze un muzeu particular.Pe aceşti entuziaşti specialiştii de la MŢR i-au cunoscut personal. Apoi i-au invitat la muzeu şi i-au învăţat cum se îngrijeşte o astfel de colecţie.

În 2008 şi 2009, minunate colecţii săteşti din România au fost aduse la Bucureşti. MŢR a organizat anul acesta o expoziţie de fotografie itinerantă, cu imagini din colecţiile vizitate, cu sprijinul mai multor muzee din ţară. MŢR aduce fotografiile, iar colecţionarii originari din zona muzeelor-gazdă expun obiecte din colecţiile proprii. Expoziţia de la Slatina poate fi vizitată până la 24 octombrie 2010.

×
Subiecte în articol: observator