x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pedeapsa blândă pentru antrenorul pedofil. 12 ani de închisoare –sentinţa poate fi atacată

Pedeapsa blândă pentru antrenorul pedofil. 12 ani de închisoare –sentinţa poate fi atacată

de Ioana Ciobanu    |    26 Oct 2012   •   11:26
Pedeapsa blândă pentru antrenorul pedofil. 12 ani de închisoare –sentinţa poate fi atacată

Antrenorul de karate Dan Pârvan, care a întreţinut relaţii sexuale orale cu două fetițe de 9 şi 10 ani, a recunoscut toate acuzațiile, astfel că procesul lui s-a încheiat chiar la primul termen. El a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol asupra unei persoane care nu a împlinit vârsta de 15 ani şi corupţie sexuală.

Dan Ioan Pârvan a vrut să beneficieze de reducerea pedepsei, astfel că a recunoscut toate acuzațiile pe care i le-au adus procurorii. Senseiul pedofil a primit 12 ani de închisoare.

Avocaţii victimelor au cerut despăgubiri de 300.000 euro. Tribunalul Timiş a decis însă ca Pârvan să plătească despăgubiri de 50.000 euro pentru fiecare victimă şi 10.000 euro pentru fiecare membru al familiei celor două fetița. Sentința nu este definitivă.

Potrivit rechizitoriului, anchetatorii susţin că "prin constrângere morală şi profitând de vârsta părţilor vătămate (în vârstă de 9 ani, respectiv 10 ani), în perioada februarie 2012- septembrie 2012, în mod repetat, inculpatul a întreţinut relaţii sexuale orale cu minorele, respectiv a săvârşit acte cu caracter obscen asupra sau în prezenţa acestora. Cu ocaziile susmenţionate, inculpatul a efectuat fotografii care au fost scoase de acesta la imprimantă după care au fost arătate minorelor; de asemenea, inculpatul le-a arătat celor două minore şi alte fotografii cu caracter obscen”.

Dan Pârvan, fost candidat pe lista de consilieri județeni a PRM la alegerile din 10 iunie, a fost trimis în judecată pentru viol asupra unei persoane care nu a împlinit vârsta de 15 ani şi corupţie sexuală. El riscă între 10 și 25 de ani de pușcărie.

×
Subiecte în articol: pedeapsa inchisoare sentinta pedofil