x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pelerinaj la moaştele Sfântului Pantelimon

Pelerinaj la moaştele Sfântului Pantelimon

de Luminita Ciobanu    |    26 Iul 2012   •   13:05

Sarbatorirea Sfantului Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon (27 iulie) reprezinta un ales popas duhovnicesc pentru enoriasii Bisericii Sf. Pantelimon de la Foisorul de Foc care adaposteste, incepand cu anul 2008, o particica din moastele acestui sfant, socotit de Biserica Ortodoxa "patronul medicilor si ocrotitorul celor bolnavi'. Potrivit traditiei, racla cu cinstitele moaste ale Sfantului Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon va fi scoasa in procesiune din biserica si asezata, spre inchinare si cinstire, joi, 26 iulie, orele 18.00, inainte de slujba Vecerniei, unde va ramane pana la inchinarea ultimului pelerin.

De asemenea, vineri, 27 iulie, ziua de praznuire a Sfantului Pantelimon, Sfanta Liturghie va fi oficiata de un sobor de preoti, incepand cu orele 8.00. Dupa Sfanta Liturghie va fi savarsita slujba de Parastas pentru ctitorii bisericii si Taina Sfantului Maslu.

Pe de alta parte, in premiera, joi, 26 iulie, la ora 17.00, cu ocazia hramului bisericii Sf. Pantelimon de la Foisorul de Foc din Bucuresti, trupa de teatru religios ATENEU prezinta sceneta "De demult' scrisa la varsta de 21 de ani (in 1914) de col. magistrat Diniu N. Ioan (1893-1985).

×