x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pentru că nu au bani, elevii constanţeni ar putea rata finala concursului NASA

Pentru că nu au bani, elevii constanţeni ar putea rata finala concursului NASA

08 Iul 2010   •   00:00
Pentru că nu au bani, elevii constanţeni ar putea rata finala concursului NASA

15 elevi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa sunt la un pas de a rata, în acest an, finala unui concurs organizat de centrul NASA din Houston, Texas.. Motivul: nu au reuşit să strângă banii necesari pentru transport, cazare şi masă.



„În urma unui calcul făcut împreună cu elevii, avem nevoie de aproximativ 65.000 de lei. În acest moment nu am reuşit să strângem nici măcar un leu, iar plecarea este programată pentru 27 iulie”, a declarat profesorul coordonator Ion Băraru, din cadrul CNMB, citat de telegrafonline.ro.

În cadrul concursului NASA, echipele finaliste au fost organizate în patru companii, fiecare urmând să colaboreze cu alte trei echipe, din ţări diferite. În cazul în care echipa CNMB nu se va putea prezenta, compania din care aceasta face parte va avea de suferit. „Pe lângă faptul că ne vom face de râs, îi vom pune în dificultate şi pe colegii noştri din alte ţări. Sperăm să strângem bani măcar pentru o parte dintre elevi, pentru a nu da peste cap întreaga competiţie”, a adăugat prof. Ion Băraru.

Este pentru al şaselea an consecutiv în care elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” ajung în finală. Anul trecut au obţinut marele premiu.

×
Subiecte în articol: observator