x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziții DNA la Poliția Locală București și la Poliția Capitalei

Percheziții DNA la Poliția Locală București și la Poliția Capitalei

de Redacția Jurnalul    |    30 Ian 2023   •   13:35
Percheziții DNA la Poliția Locală București și la Poliția Capitalei

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, anunță un comunicat.

Update Procurorii DNA au descins la sediul central al Poliției Locale din București

Sunt percheziții în aceste momente la Poliția Locală București. Procurorii DNA au descins în urmă cu puțin timp la sediul instituției.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, la această oră au loc descinderi ale procurorilor DNA la sediul central al Poliției Locale București. 

Procurorii efectuează verificări atât la Direcția Economică, cât și la Direcția Logistică, serviciul Juridic și serviciul Resurse Umane. 

Ar fi vorba despre infracțiuni de corupție privind achiziția unor noi uniforme. Infracțiunile ar fi fost comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliției naționale.

În urmă cu două săptămâni, pe data de 19 ianuarie, procurorii DNA au descins la patru sedii ale Poliției Locale Sector 1 vizând aceleași infracțiuni de corupție.  

Stire initiala Infracțiunile ar fi fost comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale.

În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: perchezitii achizitie dotare politie