x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în 12 judeţe şi Bucureşti la persoane bănuite că au creat un prejudiciu de peste 6 milioane de euro prin evaziune

Percheziţii în 12 judeţe şi Bucureşti la persoane bănuite că au creat un prejudiciu de peste 6 milioane de euro prin evaziune

29 Oct 2015   •   08:57
Percheziţii în 12 judeţe şi Bucureşti la persoane bănuite că au creat un prejudiciu de peste 6 milioane de euro prin evaziune
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Poliţiştii efectuează joi percheziţii în 12 judeţe şi Bucureşti la persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de peste 6.000.000 de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

"La această oră, 162 de poliţişti, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 52 de percheziţii în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Vor fi puse în executare 46 de mandate de aducere", informează un comunicat al IGPR remis joi AGERPRES.

Poliţiştii IPJ Mehedinţi efectuează 52 de percheziţii în judeţele Mehedinţi, Timiş, Alba, Arad, Ilfov, Dâmboviţa, Dolj, Caraş-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Sălaj şi în municipiul Bucureşti.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 - 2014, 45 de persoane, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai 46 de societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct sau prin persoane interpuse", se arată în comunicat.

Aceştia ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale reciclabile, piese auto şi accesorii, precum şi servicii transport-manipulare), în valoare totală de peste 15 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani.

Aceştia ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate, sau ar fi rulat aceste valori prin conturile bancare ale societăţilor, metodă prin care ar fi fost disimulată provenienţa banilor.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.

×