x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov: Sunt vizate mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală. Prejudiciul este estimat la 10 milioane de lei

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov: Sunt vizate mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală. Prejudiciul este estimat la 10 milioane de lei

16 Mar 2012   •   06:43
Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov: Sunt vizate mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală. Prejudiciul este estimat la 10 milioane de lei

Mai multe perchezitii au loc vineri dimineata in Bucuresti si Ilfov, fiind vizate mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala. Prejudiciul este estimat la 10 milioane de lei. Suspectii importau utilaje din Germania.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, este vorba despre utilaje agricole, autovehicule pentru transport persoane, macarale sau masini de salubrizare.

Persoana suspectata de savarsirea acestor infractiuni aducea aceste utilaje prin intermediari din Germania, masinile eraj cumparate pe numele lor, dar pentru ca persoanele fizice nu sun purtatoare de TVA, aceasta persoana falsifica documentele de proveninenta ale acestor utilaje.

Pentru aceste activitati, intermediarii erau platiti cu 200 de euro. Prin aceasta metoda, s-a adus un prejudiciu la bugetul consolidat al statului de peste 10 milioane de lei, a mai spus Niculae.

Persoana suspectata de comiterea acestor infractiuni risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 8 ani pentru evaziune fiscala.

×