x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

28 Oct 2015   •   09:27
Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Zeci de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova efectuează, miercuri dimineaţă, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, 32 de percheziţii pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unor comunicate de presă ale IJP Prahova şi PCA Ploieşti, percheziţiile au loc pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bihor şi Mureş, fiind vizate domicilii şi sedii ale unor societăţi comerciale.

'În fapt, urmare sesizării Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, s-a stabilit că prin intermediul a 22 de societăţi comerciale suspecţii au creat circuite comerciale fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obţinerii de beneficii financiare substanţiale', se arată în comunicatele citate.

Conform acestora, în baza facturilor fictive de achiziţii emise de firmele 'fantomă' administrate de suspecţi, a fost dedus în mod nelegal TVA şi s-au sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 31.400.000 lei.

De asemenea, sumele de bani ce au făcut obiectul acestui circuit financiar nelegal şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de aproximativ 97.341.000 lei, spun anchetatorii.

Pentru recuperarea prejudiciului, va fi instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile, procedurile în acest sens fiind în curs de derulare.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Serviciului de Operaţiuni Speciale Ploieşti, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile 'Matei Basarab' din Ploieşti.  

Agerpres

×