x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la Sile Cămătaru, într-un dosar de proxenetism. Interlopul ar fi plasat zeci de prostituate în hoteluri de lux

Percheziţii la Sile Cămătaru, într-un dosar de proxenetism. Interlopul ar fi plasat zeci de prostituate în hoteluri de lux

de Veronica Micu    |    07 Noi 2014   •   09:20
Percheziţii la Sile Cămătaru, într-un dosar de proxenetism. Interlopul ar fi plasat zeci de prostituate în hoteluri de lux

Poliţiştii efectuează vineri dimineaţă percheziţii la casa lui Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru, şi la apropiaţi ai acestuia, într-un dosar privind fapte de proxenetism, potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al IGPR. Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au chemat o ambulanţă la domiciliul lui Sile Cămătaru, după ce acestuia i s-a făcut rău şi a acuzat dureri în piept.

Potrivit Poliţiei, Sile Cămătaru şi celelalte persoane urmează să fie duse la sediul Poliţiei Capitalei pentru audieri iar un procuror va decide ce măsuri preventive trebuie instituite în dosar.

Peste 300 de poliţişti din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale - IGPR şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează vineri dimineaţă 24 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de proxenetism, urmând să fie puse în aplicare 120 de mandate de aducere.

Activităţile sunt desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti şi vizează probarea eventualei activităţii infracţionale a membrilor unui grup specializat în comiterea infracţiunii de proxenetism, angajaţi ai cazinourilor şi ai unor saloane de masaj din Bucureşti, având ca preocupări şi darea de bani cu dobândă, fără a fi persoane autorizate în acest sens, informează IGPR.

La acţiune participă şi poliţişti de la Direcţia de Combatere a Crimei Organizate, Direcţia Transporturi, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti şi ai Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Argeş, Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Prahova, Sibiu, Timiş, Olt, Giurgiu.

În perioada martie-noiembrie, poliţiştii au documentat activitatea membrilor grupului infracţional, stabilind că ar fi racolat clienţi, în special de naţionalitate străină, prezentându-le mai multe persoane de sex feminin dispuse să întreţină acte sexuale contra cost, în zona cazinourilor şi a hotelurilor de lux, în scopul atragerii jucătorilor împătimiţi.

×