x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la suspecţi de delapidare cu material lemnos. Prejudiciu de peste 600.000 lei

Percheziţii la suspecţi de delapidare cu material lemnos. Prejudiciu de peste 600.000 lei

27 Iul 2015   •   09:22
Percheziţii la suspecţi de delapidare cu material lemnos. Prejudiciu de peste 600.000 lei
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Poliţiştii din Ilfov efectuează, luni, şapte percheziţii la mai multe persoane bănuite că ar fi valorificat material lemnos în valoare de peste 610.000 de lei din mai multe cantoane silvice fără a înregistra în contabilitate şi fără a depune în casierie sumele încasate, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Zece persoane bănuite de delapidare vor fi duse la audieri.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009-2014, 18 persoane, în calitate de funcţionari sau contabili la un ocol silvic, ar fi valorificat material lemnos din mai multe cantoane silvice fără a înregistra în contabilitate şi fără a depune în casierie sumele încasate, arată IGPR.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 610.000 de lei.

Poliţiştii urmăresc depistarea persoanelor bănuite, vor ridica documente financiar-contabile şi au în vedere identificarea de bunuri, pentru recuperarea prejudiciului.

AGERPRES  

×