x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziții pentru șantaj la membrii unor clanuri interlope din București, Ilfov și Giurgiu

Percheziții pentru șantaj la membrii unor clanuri interlope din București, Ilfov și Giurgiu

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2024   •   08:29
Percheziții pentru șantaj la membrii unor clanuri interlope din București, Ilfov și Giurgiu
Sursa foto: Foto: observator.tv

Procurorii Secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) au făcut, miercuri dimineața, 13 percheziţii domiciliare în București și județele Ilfov și Giurgiu.

Investigațiile vizează săvârșirea mai multor infracțiuni de șantaj de către patru persoane fizice, cunoscute ca aparținând sau fiind apropiate ale unor clanuri interlope.

„Acestea au identificat, exploatat și întreținut anumite vulnerabilități (jocuri de noroc, consum de droguri) ale persoanelor vătămate, cărora le-au oferit diverse sume de bani cu titlu de împrumut. Ulterior, în contextul nerestituirii sumelor de bani de către acestea, folosindu-se de notorietatea lor de persoane violente, cei vizați au exercitat acte de șantaj în vederea recuperării atât a împrumuturilor cât și a dobânzilor aferente acestora”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Parchetul General.

Perchezițiile se fac în București în satele Dragomirești Deal, Roșu, Dârvari, Domnești din județul Ilfov și în satul Cosoba din județul Giurgiu.

La activitățile desfășurate procurorii au beneficiat de suportul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente și Serviciul Investigații Criminale.

(sursa: Mediafax)

×