x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pericol pe şosele: Sute de şoferi beţi şi drogaţi, la volan

Pericol pe şosele: Sute de şoferi beţi şi drogaţi, la volan

de Monica Cosac    |    13 Mar 2017   •   11:36
Pericol pe şosele: Sute de şoferi beţi şi drogaţi, la volan
Sursa foto: Rolf Brenner/Getty Images/Hemera

Nici riscul de a ajunge după gratii şi nici riscul pe care îl prezintă în trafic nu pare să-i sperie pe conducătorii auto din România. Într-o acţiune derulată la nivel naţional, poliţiştii au reuşit să depisteze, în doar trei zile, nu mai puţin de 189 de şoferi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

 

În perioada 9-11 martie, Direcţia Rutieră din cadrul IGPR a organizat în toată ţara o amplă acţiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor. În cele trei zile, au fost constatate peste 300 de infracțiuni și au fost depistați 189 de șoferi conducând după ce au băut alcool sau sub influența substanțelor psihoactive.

“Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge”, se precizează într-un comunicat al IGPR. 

Potrivit sursei citate, poliţiştii au dat peste 13.000 de amenzi, majoritatea pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulaţia vehiculelor pe drumurile publice. De asemenea, au reţinut 1.038 permise de conducere, dintre care 501 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 423 certificate de înmatriculare. Poliţiştii le reamintesc şoferilor că alcoolul scade puterea de concentrare, atenția şi capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului.

 

Mai mulţi conducători auto s-au ales cu dosare penale.

×