x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Persoanele obeze, vulnerabile la COVID, țesutul adipos este un rezervor pentru virusuri

Persoanele obeze, vulnerabile la COVID, țesutul adipos este un rezervor pentru virusuri

09 Dec 2021   •   15:06
Persoanele obeze, vulnerabile la COVID, țesutul adipos este un rezervor pentru virusuri
Sursa foto: sursa: Facebook

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, susține că persoanele obeze sunt vulnerabile în timpul pandemiei deoarece țesutul adipos este un rezervor pentru virusuri.

Afirmația a fost făcută în urma consultării unui studiu realizat de experți în ceea ce privește persoanele infectate cu virusul SARS CoV-2.

„Încă de la începutul pandemiei, statisticile au arătat că persoanele supraponderale sau obeze sunt mai vulnerabile la simptome severe în caz de infecție COVID-19 - nu se cunoștea însă mecanismul, cauza. Un nou studiu demonstrează că virusul SARS CoV2 poate infecta direct celulele adipoase, probabil aceasta fiind zona unde virusul se ascunde de răspunsul imunitar al organismului nostru. Reacția inflamatorie severă ar putea fi explicată și de afectarea macrofagelor din țesutul adipos”, a arătat Răzvan Cherecheș

Concluzia este că țesutul adipos funcționează ca un rezervor pentru virusuri, inclusiv pentru SARS CoV-2.

„Pe scurt, țesutul adipos devine un fel de rezervor pentru virusuri, ceea ce ar explica proporția semnificativ mai mare de simptome severe și decese la persoanele supraponderale și obeze”, a precizat Cherecheș.

În special în prima parte a pandemiei, persoanele obeze, alături de cele bolnave sau bătrâne, au fost printre principalele afectate de virusul SARS CoV-2.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: razvan chereches