x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pescarii il sustin pe guvernator

Pescarii il sustin pe guvernator

09 Feb 2005   •   00:00

Pescarii din Tulcea ii cer ministrului Mediului sa il pastreze in functie pe guvernatorul Deltei Dunarii, Virgil Munteanu. Oamenii spun ca, daca Munteanu va fi schimbat, vor trece la proteste publice.

Pescarii sunt organizati in sindicate si provind din Mila 23, Dunavatu de Jos, Jurilovca, Murighiol si Sarichioi.

Ei au venit la Bucuresti pentru a cere ministrului pastrarea cu orice pret in functie a guvernatorului Virgil Munteanu. Potrivit lor, Munteanu este primul guvernator cu care au putut sa-si discute problemele. Pescarii spun ca au auzit diverse zvonuri privind schimbarea din motive strict politice a lui Munteanu si ca nu pot fi in nici un caz de acord cu acest lucru. "Nu vrem sa fie anulate contractele de concesionare pentru activitatea de pescuit in Delta Dunarii. A fost cea mai buna masura care s-a luat pana acum. Concesionarii au repopulat baltile cu peste, iar pescuitul s-a restabilit in Delta. Lucrurile au reintrat incet-incet in normal. Acum, cine munceste are bani. Exista oameni care castiga si cateva zeci de milioane de lei pe luna strict din activitati de pescuit", au spus pescarii.

Sindicalistii au aratat ca o eventuala schimbare a guvernatorului, coroborata cu anularea contractelor de concesionare, ar duce la repetarea situatiei din anii ’90, cand braconierii erau cei care faceau legea in Delta, baltile si lacurile aproape ca nu mai aveau peste. In urma cu cateva saptamani, pescarii i-au cerut aceleasi lucruri si prefectului de Tulcea, care i-a asigurat ca nu va permite inlocuirea guvernatorului Munteanu doar pentru motive politice.

RASPUNS OFICIAL. Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, spune ca, in momentul de fata, are loc o evaluare a tuturor oamenilor cu functie de decizie din cadrul ministerului si institutiilor subordonate. Ministrul cauta sa afle daca oamenii numiti de fosta guvernare sunt sau nu buni manageri si pot face fata programului de guvernare al Aliantei Dreptate si Adevar. De asemenea, Sulfina Barbu a spus ca vor fi verificate toate contractele de concesionare. Ministrul a declarat ca, in acest moment, "nimeni nu este de neinlocuit". In ceea ce-l priveste pe guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, este de asteptat ca decizia de inlocuire sau pastrare in functie sa fie luata la sfarsitul acestei saptamani. (Alexandru Nastase)

×
Subiecte în articol: observator