x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 2.000 de contestaţii înregistrate în judeţul Suceava

Peste 2.000 de contestaţii înregistrate în judeţul Suceava

05 Iul 2010   •   00:00

Peste 2.000 de contestaţii au fost depuse la Suceava în urma afişării rezultatelor la examenul de bacalaureat, cele mai multe fiind înregistrate la limba română şi la matematică, scrie Mediafax.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, în judeţ s-au înregistrat 2.099 de contestaţii, din care 686 la limba şi literatura română, 638 la matematică, 241 la biologie, câte 111 la istorie şi geografie, câte 103 la chimie şi fizică, 67 la informatică şi 39 la ştiinţe umane.

Numărul contestaţiilor la Bacalaureat din acest an a fost de cel puţin de două ori mai mare decât cel înregistrat anul trecut, când au fost 876 de contestaţii.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat din acest an a fost 87,37 la sută înaintea soluţionării contestaţiilor.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Laurenţa Hacman, a declarat că toate contestaţiilor vor fi soluţionate, conform calendarului, până la 8 iulie, în Centrul Judeţean de Evaluare.

Hacman a spus că procentul de promovabilitate la bacalaureat este mai mic în acest an decât cel din anul trecut, probabil şi din cauza schimbării structurii examenului de bacalaureat, probele orale fiind înlocuite cu probele de competenţe care au fost evaluate pe baza unor calificative, în timp ce probele orale dădeau posibilitatea elevilor să ia note mai mari şi să-şi îmbunătăţească rezultatul final.

La examenul de bacalaureat în judeţul Suceava au fost înscrişi 6.658 de candidaţi, din care 818 au fost declaraţi respinşi, 178 nu s-au prezentat la probele examenului, iar un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

×
Subiecte în articol: observator