x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 30 de angajați din India, care lucrează pe un șantier din Capitală, au COVID-19

Peste 30 de angajați din India, care lucrează pe un șantier din Capitală, au COVID-19

23 Aug 2020   •   12:21
Peste 30 de angajați din India, care lucrează pe un șantier din Capitală, au COVID-19

Peste 30 de angajați din India care lucrează pe un șantier din Capitală sunt infectați cu noul coronavirus, aceștia fiind izolați, potrivit ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

Alexandru a fost întrebată, duminică, într-o conferință de presă, de situația cetățenilor indieni, angajați pe un șantier din Sectorul 4 din Capitală, care au fost confirmați cu noul coronavirus.

Ministrul a spus că a fost în timpul nopții de sâmbătă spre duminică la șantier, împreună cu echipele medicale, pentru a afla desore situația îmbolnăvirilor.

„Alături de DSP București, azi-noapte m-am deplasat la șantierul în locația de la care aveam informații că s-a întâmplat să existe un focar cu efecte asupra stării de sănătate și implicit asupra stării apte de muncă a acelor oameni. Din primele informații, cei infectați sunt din India dar urmează să avem o evaluare completă așa cum am rugat celelalte instituții să mă informeze”, a spus Alexandru.

Ministrul a precizat că DSP București a luat deja primele măsuri.

Peste 200 de angajați lucrează pe șantier, dintre care 38 sunt cetățeni indieni, a mai spus ministrul Violeta Alexandru, însă o evidență exactă o va transmite angajatorul către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus india bucuresti