x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 6.500 de persoane au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore, 90 au necesitat îngrijiri

Peste 6.500 de persoane au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore, 90 au necesitat îngrijiri

06 Aug 2012   •   12:58
Peste 6.500 de persoane au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore, 90 au necesitat îngrijiri

Peste 6.500 de persoane au chemat ambulanta in ultimele 24 de ore, la nivel national, iar 90 dintre acestea au avut nevoie de ingrijiri medicale, informeaza Ministerul Sanatatii, care precizeaza ca numarul total al solicitarilor este intr-o usoara crestere fata de perioadele cu temperaturi normale.

Conform raportarilor, nu au fost inregistrate decese cauzate de canicula, potrivit sursei citate.

Numarul de ambulante mobilizate pentru interventiile in judete a fost de 1.427, la nivel national fiind organizate peste 547 de puncte de prim-ajutor, precizeaza Ministerul Sanatatii.

Ministerul recomanda populatiei, in aceasta perioada cu temperaturi extreme, sa urmeze sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00.

Medicii spun ca, in perioadele de canicula, este recomandat consumul zinic a minimum doi litri de lichide, fara a astepta sa apara senzatia de sete. De asemenea, se recomanda consumul zilnic de fructe si legume proaspete, precum pepene galben sau rosu, prune, castraveti si rosii, deoarece acestea contin o mare cantitate de apa.

Totodata, trebuie evitat consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), care favorizeaza deshidratarea, dar si de bauturi cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Medicii ii sfatuiesc pe cei care merg prin soare la orele amiezii sa poarte palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Capitala si 22 de judete din sud si est se afla, luni si marti, sub cod portocaliu de canicula, celelalte judete fiind avertizate cu cod galben.

Avertizarea cod portocaliu de canicula este valabila pentru Bucuresti si judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi si Botosani.

In aceste zone, temperaturile maxime vor atinge frecvent 38 - 40 de grade si izolat in Campia Romana se vor inregistra 41- 42 de grade.

×