x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 800 de contestaţii la bacalaureat în Arad, aproape triplu faţă de anul trecut

Peste 800 de contestaţii la bacalaureat în Arad, aproape triplu faţă de anul trecut

05 Iul 2010   •   00:00

Peste 800 de contestaţii au fost depuse în urma probelor din cadrul examenului de bacalaureat desfăşurat în judeţul Arad, aproape de trei ori mai multe decât anul trecut, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Arad, Laura Putnic, a declarat, luni, că au fost depuse peste 800 contestaţii, după afişarea rezultatelor, cele mai multe fiind la română şi matematică.

"În acest an avem un număr mare de medii situate între cinci şi şase, astfel că aceşti candidaţi speră că la reevaluarea lucrărilor vor reuşi să fie declaraţi admişi", a declarat Putnic.

Conform sursei citate, lucrările vor fi recorectate la Arad, însă de profesori diferiţi faţă de cei care au participat la evaluările iniţiale.

Promovabilitatea în Arad la examenul de bacalaureat este de 85,74 la sută, înainte de contestaţii, mai mică decât în 2009, când a fost de 90,56 la sută.

În judeţul Arad, bacalaureatul s-a susţinut în 14 de centre de examen (11 în municipiu şi trei în judeţ), iar lucrările scrise au fost corectate în patru centre zonale de evaluare. Din cei 4638 de candidaţi înscrişi la examene, 4256 au fost prezenţi la toate probele.

Anul trecut, în judeţ au fost depuse aproximativ trei sute de contestaţii. După reevaluarea lucrărilor contestate, au existat 171 de note modificate, 160 de candidaţi obţinând note mai mari iar 11 note mai mici. Dintre cei care au obţinut note mai mari, 76 de candidaţi iniţial respinşi au fost declaraţi admişi.

×
Subiecte în articol: observator