x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 830 de absolvenţi de liceu din Olt au cerut indemnizaţie de şomaj

Peste 830 de absolvenţi de liceu din Olt au cerut indemnizaţie de şomaj

23 Iul 2015   •   19:09
Peste 830 de absolvenţi de liceu din Olt au cerut indemnizaţie de şomaj
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Absolvenţii de liceu care au promovat bacalaureatul s-au prezentat în această săptămână, în număr din ce în ce mai mare, la sediile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt pentru a fi înregistraţi în evidenţe ca şomeri şi a solicita îndemnizaţie, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Elena Iordache.

Aceasta a anunţat că în ultimele două săptămâni au solicitat indemnizaţie de şomaj şi 27 de absolvenţi de învăţământ superior. Până acum, în evidenţele AJOFM Olt s-au înregistrat pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj 863 de absolvenţi, dintre aceştia 836 fiind absolvenţi de liceu.

Tinerii care au absolvit liceul anul acesta şi nu au promovat bacalaureatul se mai pot înscrie pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj numai până luni, 27 iulie, iar în situaţia în care se vor înscrie în rândul şomerilor la AJOFM ulterior datei menţionate ei vor beneficia doar de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională.

În situaţia de a nu fi promovat bacalaureatul sunt 1.143 de absolvenţi de liceu din judeţ care au absolvit în anul în curs.

La finalul lunii iunie rata şomajului în judeţ a fost de 7,49% şi numărul şomerilor de 13.336 persoane. O parte dintre aceştia urmează cursuri de formare profesională, cele mai solicitate astfel de cursuri fiind cele de coafor, frizer, barman, ospătar, pentru dobândirea unor competenţe informatice.

Anul trecut au intrat în şomaj după ce au fost respinşi la prima sesiune a bacalaureatului aproximativ 1.000 de absolvenţi de liceu.

×