x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste două tone şi jumătate de peşti morţi, strânse de pe plajele litoralului

Peste două tone şi jumătate de peşti morţi, strânse de pe plajele litoralului

31 Iul 2010   •   00:00

Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au continuat, în ultimele 24 de ore, să strângă peştii morţi scoşi de valurile mării pe mal, în urma acestei acţiuni fiind adunate peste două tone şi jumătate de peşte.



Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, pe timpul zilei reprezentanţii instituţiei au intervenit şi au strâns peştii manual, iar noaptea s-a intervenit cu utilajele specializate.

"Fenomenul de mortalitate piscicolă, prezent în ultimele zile pe plajele litorale ale Mării Negre, s-a diminuat în mod substanţial. În această dimineaţă, plajele litorale au fost curăţate peste tot, dar este posibil ca în anuminte zone marea să mai aduca la mal câteva exemplare de peşte mort", a declarat Anton, potrivit Mediafax.

În acest weekend inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral vor continua să monitorizeze linia ţărmului, astfel încat să depisteze în timp util apariţia altor peşti morţi pe plaje. De altfel, constănţenii şi turiştii care merg la plajă pot face orice sesizări şi reclamaţii cu privire la aspectul plajelor la un număr de telefon şi o adresă de mail.

Potrivit specialiştilor, printre cauzele care au dus la producerea acestui fenomen se numără temperaturile extrem de ridicate şi aportul masiv de apă dulce provenit din Dunăre.

×
Subiecte în articol: observator