x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peşti morţi la Năvodari, Mamaia şi Constanţa

Peşti morţi la Năvodari, Mamaia şi Constanţa

29 Iul 2010   •   00:00
Peşti morţi la Năvodari, Mamaia şi Constanţa

Sute de peşti morţi au fost scoşi la ţărm de apele Mării Negre, pe plajele din Năvodari, Mamaia şi Constanţa, după ce, din cauza căldurii, dar şi a creşterii aportului de apă dulce vărsată în mare din Dunăre, în ultima perioadă a crescut mortalitatea piscicolă.



Potrivit responsabilului de comunicare al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), Cătălin Anton, din cauza căldurilor ridicate, dar şi a aportului masiv de apă dulce provenit din Dunăre, în ultimele zile s-a constatat un fenomen de mortalitate piscicolă în apa Mării Negre, transmite corespondentul Mediafax.

"Fenomenul a fost constatat iniţial pe plajele din Năvodari, Mamaia şi Constanţa şi se află în extindere către sudul litoralului. Nu este un fenomen de mare amploare, dar poate provoca disconfortul turiştilor care merg pe plajă", a declarat Cătălin Anton. Potrivit sursei citate, reprezentanţii ABADL au intervenit şi au strâns peştii care au ajuns la mal.

"Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral înţelege disconfortul provocat turiştilor de apariţia acestui fenomen şi ia toate măsurile care se impun în aceste cazuri. Conducerea instituţiei a luat decizia să se intervină şi pe timpul zilei pentru a strânge peştii manual, iar în cursul nopţii să se lucreze cu utilaje specializate", a mai afirmat responsabilul de comunicare al ABADL. El a mai precizat că fenomenul va fi stopat în momentul revenirii salinităţii mării la valorile normale, ceea ce se va întâmpla cu ajutorul curenţilor marini care vor aduce din largul mării aport de apă cu salinitate crescută.

×
Subiecte în articol: observator