Contractele futures Brent cu livrare în septembrie au scăzut cu 2,99 dolari, sau 2,9%, la 99,78 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 3,19 dolari, sau 3,2%, la 96,31 dolari.
Acest lucru plasează WTI și Brent pe drumul spre cele mai scăzute închideri din 11 aprilie, după ce marți Brent a scăzut cu 9%, iar WTI cu 8%.
Banca de investiții Goldman Sachs a declarat că vânzarea petrolului a fost influențată de temerile tot mai mari legate de recesiune.
Indicii bursieri americani au scăzut miercuri, investitorii așteptând minutele de la ședința Rezervei Federale pentru a evalua sănătatea economiei și ritmul de creștere a ratelor de dobândă pentru a stopa inflația în creștere.
Prețurile petrolului au fost de asemenea doborâte de creșterea dolarului american , care a urcat la un maxim al ultimilor aproape 20 de ani față de un coș de monede.
Un dolar american mai puternic face ca petrolul să fie mai scump pentru deținătorii de alte monede, ceea ce poate reduce cererea.
În China, cel mai mare importator de petrol din lume, piața s-a îngrijorat că noile blocaje ale COVID-19 ar putea reduce cererea.
Între timp, importurile de țiței ale Chinei din Rusia au urcat cu 55% față de anul precedent, ajungând la un nivel record în luna mai. Rusia a înlocuit Arabia Saudită ca principal furnizor, în timp ce rafinăriile au încasat livrări la preț redus, pe fondul sancțiunilor impuse Moscovei din cauza invaziei sale în Ucraina.
O instanță rusă a cerut Consorțiului Caspian Pipeline Consortium (CPC), care transportă petrol din Kazahstan către Marea Neagră, să își suspende activitatea timp de 30 de zile. Cu toate acestea, sursele au declarat că exporturile continuă să curgă.
În Kazahstan, o explozie la gigantul câmp petrolier Tengiz a ucis doi muncitori și a rănit trei.
(sursa: Mediafax)