x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pilotul povesteste: "N-am cazut, am aterizat fortat!"

Pilotul povesteste: "N-am cazut, am aterizat fortat!"

20 Feb 2005   •   00:00

Valeriu Coada, pilotul elicopterului prabusit vineri in Valea Jiului, vorbeste, la doua zile de la producerea accidentului aviatic, despre cosmarul pe care l-a trait. Pe patul Spitalului de Urgenta din Petrosani, el a declarat ieri ca elicopterul a avut o defectiune tehnica: "Nu ne-am prabusit. Nu era ceata. A fost o defectiune la motor si am aterizat fortat".

SUPRAVIETUITOR. Pilotul Valeriu Coada, pe patul de spital
MULTUMIRI. Pilotul isi mai aminteste ca acela care l-a salvat a fost celalalt supravietuitor, tehnicianul de vanatoare, Marian Mustata. "Lui ii datorez viata!", a spus pilotul, aratandu-l cu ochii pe colegul lui de salon. Marian Mustata, supravietuitorul accidentului, care a mers prin zapada de peste 70 de centimetri aproape 4 km pentru a se salva, si-a amintit cum l-a scos pe pilot din avion: "Eu si cu pilotul eram in fata. Ceilalti doi, in spate, de aceea au si murit. In zbor am auzit un zgomot la motor si de atunci nu mai stiu decat ca m-am trezit la pamant. Nu puteam sa ies din avion, pentru ca pilotul era prins in centura si nu aveam pe unde sa ies. L-am desfacut din centura si am reusit sa ies. Apoi l-am tras si pe el afara. Am vazut ca ceilalti doi erau morti. Am plecat singur pe jos sa caut ajutoare", a declarat tehnicianul de vanatoare. A reusit sa ajunga la o cabana forestiera si sa anunte accidentul. Pilotul a parcurs 300 de metri pana la o stana. Acolo a fost gasit de jandarmii care au urcat la locul accidentului pe urmele pe care le facuse tehnicianul de vanatoare.

VIZITE. La Petrosani au ajuns ieri si proprietarii elicopterului din Republica Moldova, precum si ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Moldovenii au urcat pana la locul in care aparatul de zbor s-a prabusit si au declarat ca vor veni maine din nou la fata locului, pentru ca impreuna cu comisia de la minister care efectueaza ancheta sa ridice ramasitele elicopterului. Vizita lui Flutur a a avut un caracter privat si a durat aproximativ 20 de minute. (Gabriela Mladin)

×
Subiecte în articol: observator pilotul