x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pirpiliu, viitorul Partidului Democrat, umbla beat

Pirpiliu, viitorul Partidului Democrat, umbla beat

de Oana Stancu Zamfir    |    Gabriela Antoniu    |    10 Iun 2006   •   00:00

Stefan Pirpiliu, liderul organizatiei de tineret a PD Bucuresti si consi-lier municipal, s-a luat la harta si chiar i-a amenintat pe politistii de la Brigada Rutiera, care i-au suspendat permisul auto pentru ca l-au prins beat la volan.

LA MICA INTELEGERE. Martorii sustin ca Pirpiliu si colegii sai au incercat sa faca un targ cu politistii

Stefan Pirpiliu, liderul organizatiei de tineret a PD - Bucuresti si consilier municipal s-a luat la harta cu politistii de la Brigada Rutiera, care i-au suspendat permisul pe trei luni pentru ca l-au prins beat la volan. Mai mult, martorii oculari sustin ca Pirpiliu i-a si amenintat pe politisti invocand relatiile sale suspuse.

Stefan Pirpiliu a fost surprins miercuri noapte de ziaristii cotidianului Averea la un sprit cu doi colegi in sediul PD de pe Bulevardul Magheru din Capitala. Pe masa celor trei tronau patru sticle "la trei sferturi" si un bidon la doi litri, toate cu vin, semn ca setea fusese mare. Mai tarziu, putin peste miezul noptii, Pirpiliu s-a urcat la volan si a iesit cu masina, un Opel Vectra negru, pe bulevard. In fata la Scala, surpriza! A fost oprit de un echipaj al politiei rutiere care l-a pus sa sufle in fiola. Rezultatul: o alcoolemie 0,3 la mie. Politistii i-au intocmit proces-verbal si i-au luat permisul. Numai ca, sustin ziaristii de la Averea, Pirpiliu a inceput sa strige in gura mare la politisti: "Stati, bai, linistiti. Maine oricum imi iau carnetul inapoi. Mi-l aduce generalul Berechet!". Lui i s-au alaturat si colegii de pahar sositi in mare graba la fata locului. Nu pentru a-l linisti pe Pirpiliu, ci pentru a le propune politistilor "sa inchida ochii". "Hai, dom’le, sa spunem ca era baiatul asta la volan, ca el nu a baut", a spus unul dintre ei. Pentru ca politistii au refuzat "deal-ul", cei trei au schimbat foaia. "Ce, vrei sa sunam un ministru, ceva?", i-au amenintat ei pe agenti. Cum nu existau semne ca spritele se vor potoli, politistii au chemat in ajutor alte doua echipaje, care au sosit foarte repede.

PIRPILIU SE DISCULPA. Contactat de Jurnalul National, Stefan Pirpiliu recunoaste, dar nu totul. El admite ca a baut, dar "doar un pahar cu vin" si ca nu e normal ce a facut. Nu recunoaste insa ca i-a amenintat pe politisti. "N-am amenintat pe nimeni. Am fost tras pe dreapta, am dat actele si am suflat in fiola. Intre timp au mai aparut, coincidenta, alte trei echipaje de politie", povesteste Pirpiliu. El neaga ca a invocat relatii suspuse pentru a-si recupera permisul. "Nu-l cunosc pe generalul Berechet, iar cu domnul ministru Blaga am relatii normale, de partid", spune Pirpiliu, adaugand ca nu va recurge la interventii pentru a-si lua permisul inapoi. Surse din PD sustin insa ca seful tinerilor democrati bucuresteni este prieten foarte bun cu ministrul Administratiei si Internelor. Ciudat este insa ca Pirpiliu nu a stiut sa ne spuna pe cate luni i s-a suspendat permisul, "amanunt" pe care l-ar retine orice sofer intr-o asemenea situatie. De numele agentilor care au constatat contraventia nici vorba sa-si aduca aminte, iar pe ale colegilor de pahar a vrut sa le tina sub anonimat. Ne-a spus doar ca sunt colegi din organizatia de tineret si ca unul din ei, care nu a baut, l-a dus acasa.

"MESAJ". In schimb, liderul democrat este convins ca e victima unui complot. Si totul i s-ar trage de la scandalul privind interdictia midibuzelor maxi-taxi de a mai circula prin centrul Capitalei si anuntul sau privind introducerea cartelei unice pentru metrou si RATB.Ca sef al Comisiei de Transporturi din cadrul Consiliului General al Capitalei, Pirpiliu spune ca a tot primit amenintari, iar incidentul de miercuri noapte ar fi avut rolul de a-i mai transmite un mesaj sa se potoleasca. "Am si eu un mesaj sa le transmit. Nu o sa cedez cum n-am cedat de cateva luni incoace", a spus Pirpiliu fara a-i nominaliza concret pe adresantii.

PARLAMENTARI. Pirpiliu a incercat sa-i convinga pe politisti
UNDE-S DOI PUTEREA CRESTE...Colegii de pahar au sarit in ajutorul lui Pirpiliu

  • Fotografii publicate prin amabilitatea cotidianului Averea

    BRIGADA RUTIERA CONFIRMA
    Despre incidentul de miercuri noapte intre pedistul Stefan Pirpiliu si agentii de circulatie, comisarul Constantin Stroescu din cadrul Brigazii Rutiere Bucuresti ne-a declarat ca au fost doar discutii in contradictoriu intre cele doua parti si nicidecum amenintari. "S-a adus la cunostinta conducatorului auto masura ce urmeaza a fi luata pentru condu-cerea sub influenta bauturilor alcoolice, respectiv suspendarea permisului auto. Au existat discutii in contradictoriu la care au participat si ceilalti ocupanti ai automobilului, dis-cutii care se produc insa in mod frecvent in astfel de situatii. Dupa ce s-a incheiat procesul-verbal, fiecare si-a vazut de treaba lui. Nu au fost amenintari", ne-a declarat Stroescu, refuzand sa mai faca alte precizari.

    "NU TOLEREZ ASA CEVA"
    Ministrul de Interne, Vasile Blaga (foto), a raspuns ieri dur incidentului in care a fost implicat Pirpiliu. Afirmand ca a "luat act" inclusiv de declaratia atribuita acestuia cum ca ar avea influenta asupra unor persoane din conducerea MAI, Blaga a replicat: "Nu am autorizat nici o persoana sa se foloseasca de numele meu in relatia cu reprezentantii Politiei Romane si nu sunt dispus sa tolerez astfel de practici". Ministrul a mai aratat ca "nici un cetatean, indiferent de pozitia detinuta sau de apartenenta politica", nu va beneficia de vreun tratament special din partea sa. De altfel, in Partidul Democrat, Blaga este temut pentru atitudinea sa. Cand au astfel de incidente, pedistii cauta sa se "descurce" fara sa afle ministrul. Blaga le-a cerut politistilor chiar sa dea exemplu cand dau peste VIP-uri, un caz cunoscut fiind chiar cel in care fiicei presedintelui Basescu, Ioana, i-a fost suspendat permisul pentru depasirea limitei de viteza. (Oana Stancu)

    RELATII
    Stefan Pirpiliu este consilier general si presedinte al Comisiei pentru transporturi si infrastructura urbana din CGMB. Are 29 de ani si conduce organizatia de tineret a PD din Bucuresti. In 2004 a devenit consilier municipal sustinut de organizatia de Sector 4, al carei vicepresedinte este. Surse din PD spun ca nu ar avea o relatie deosebita cu primarul Videanu sau viceprimarul Murgeanu, dar ca se intelege bine cu acestia. Cei doi oficiali de la PMB nu au putut fi contactati ieri pentru a comenta incidentul.
    BERECHET
    Chestorul general Nicolae Berechet, secretar de stat in MAI, s-a aratat "consternat" de folosirea numelui sau de catre Pirpiliu, intrucat nu il cunoaste. "Imi pare rau ca trebuie sa il dezamagesc, dar nu il cunosc. Probabil ca mi-a folosit numele, pentru ca sunt mai vechi in ministerul acesta. Trebuie sa stie insa ca restituitul permiselor auto nu este in caderea mea, dovada ca pana la ora asta nu cred sa aiba cumva permisul", ne-a declarat Berechet. (Oana Stancu)
  • ×
    Subiecte în articol: observator permisul pirpiliu