x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pivniceru: Vom declanşa o nouă procedură de selecţie a şefilor DNA şi Parchetului General

Pivniceru: Vom declanşa o nouă procedură de selecţie a şefilor DNA şi Parchetului General

22 Ian 2013   •   13:28
Pivniceru: Vom declanşa o nouă procedură de selecţie a şefilor DNA şi Parchetului General
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat, la sediul CSM, că va declanşa în cursul săptămânii viitoare noua procedură pentru nominalizarea procurorului general şi a şefului Direcţiei naţionale Anticorupţie.

Ea a subliniat că, întrucât procedurii anterioare i s-a reproşat lipsa de transparenţă, la viitoarea procedură va permite prezenţa televiziunilor.

"Dacă transparenţa a însemnat prezenţa televiziunilor, o vom face în prezenţa televiziunilor şi cu aceasta periplul procedural s-a încheiat", a mai spus Mona Pivniceru, care a precizat că numele celor doi procurori vor fi anunţate la încheierea procedurii de selecţie.

Traian Băsescu a respins, în 18 ianuarie, propunerile privind numirile lui Tiberiu-Mihail Niţu şi Ioan Irimie în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), trimise de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

"Motivaţia principală care a stat la baza deciziei domnului preşedinte Traian Băsescu este lipsa de transparenţă a procesului de selecţie organizat de Ministerul Justiţiei, care nu a fost stimulativ pentru ca un număr mai mare de procurori cu bune performanţe să se înscrie la procesul de selecţie", preciza Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă.

Băsescu "atenţionează că pentru a accepta, în viitor, propunerile făcute de ministrul Justiţiei este necesară revizuirea totală a procedurii de selecţie a procurorilor care urmează a-i fi propuşi pentru funcţii de conducere în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în Direcţia Naţională Anticorupţie", se mai arăta în comunicat.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a transmis, la finele lunii decembrie, preşedintelui Traian Băsescu propunerile pentru numirea lui Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie.

×
Subiecte în articol: sef dna sef parchetul general pivniceru