x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plângere penală împotriva ministrului Educaţiei

Plângere penală împotriva ministrului Educaţiei

de Diana Scarlat    |    06 Iul 2010   •   00:00

Bogdan Hossu, preşedintele CNS "Cartel Alfa", a formulat o plângere penală, în calitate de cetăţean al României, împotriva ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu.



Plângerea a fost deja înaintată procurorului general al României, considerându-se că ministrul a comis mai multe infracţiuni prevăzute şi pedepsite de lege. Preşedintele "Cartel Alfa" aduce argumente care susţin faptul că Daniel Funeriu a încălcat Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, în condiţiile în care, prin ameninţare, violenţă ori prin folosirea de mijloace frauduloase, a încălcat exercitarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului, precum şi argumente din care rezultă încălcarea, de către ministru, a articolului 246 din Codul Penal, referitor la "Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane".

Această plângere este urmarea faptului că ministrul Daniel Funeriu a împiedicat exercitarea dreptului la grevă, pe 31 mai 2010, prin emiterea nelegală a unui ordin de ministru. Ministrul a emis Ordinul 3979/2010 prin care a împiedicat exercitarea dreptului la grevă al profesorilor care, la data emiterii ordinului, erau numiţi în comisiile de examen şi-şi exprimaseră deja adeziunea la grevă. Ordinul ministrului a fost susţinut şi de o serie de declaraţii publice ale acestuia care au fost difuzate de mass-media.

×
Subiecte în articol: observator