x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plângere penală împotriva Spitalului CF 2

Plângere penală împotriva Spitalului CF 2

de Violeta Fotache    |    20 Mai 2010   •   00:00

Soţul prim-solistei Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", Amelia Antoniu, a depus ieri plângere penală la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi la Secţia 1 Poliţie împotriva Spitalului CF 2. Niculae Gamenţ Antoniu, avocat militar în Baroul Bucureşti, vrea astfel ca toţi cei vinovaţi să fie sancţionaţi, iar necazul suferit de soţia sa să nu se mai repete.

"Am hotărât să lupt până la capăt pentru tragerea la răspundere penală a cadrelor medicale care au greşit în cazul soţiei mele şi a pacientei Alice Preda. Sunt bulversat, riscurile la care este supusă soţia mea, ca efecte ale infectării cu o bacterie ce ar putea să dea sterilitate, sunt mari. Acum soţia mea se simte mai bine şi va fi externată luni din Spitalul Victor Babeş, dar medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde soţia mea a stat internată aproximativ trei săptămâni după ce a fost infectată în timpul intervenţiei de cauterizare de col uterin făcută la Spitalul CF 2, mi-au dat veşti rele.

Nu s-a rezolvat cu rănile şi va mai fi nevoie de o intervenţie peste vreo şase săptămâni, apoi pentru problemele cu vocea şi recuperarea aparatului fonator vom fi nevoiţi să mergem la o clinică din Viena şi pentru expertiza legată de posibila sterilitate ce ar putea fi cauzată de bacteria cu care a fost infectată soţia mea. Vă daţi seama că nu mă pot încrede decât într-o expertiză făcută într-un sistem sanitar neutru şi nu aici", ne-a declarat ieri avocatul Niculae Gamenţ Antoniu.

"Plângerea ar fi trebuit să o depun la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, dar am hotărât să o depun la Capitală, s-o redirecţioneze ei. Dosarul are numărul unic 496 din 19 mai 2010. Am cerut şi administrare de probe, toate actele medicale, de peste tot. Am reclamat la modul general toate persoanele care vor fi găsite responsabile pentru crearea situaţiei foarte grave a soţiei mele. Dar am făcut plângere şi împotriva echipei medicale condusă de dr Mihalache Florina, cea care a făcut intervenţia.

Stările prin care am trecut m-au bulversat şi mai avem încă de suferit. Sper să se facă lumină în acest caz", ne-a mai spus soţul prim-solistei. Reamintim că Amelia Gamenţ Antoniu a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti la 20 aprilie, după ce a intrat în şoc septic în urma unei intervenţii de cauterizare de col uterin la care a fost supusă în Spitalul CF 2.
Tot atunci a fost dusă la SUUB şi Alice Roxana Preda, o altă pacientă care a făcut şoc septic după un serclaj.

×
Subiecte în articol: observator