x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plângerea Asociaţiei 21 Decembrie împotriva clasării dosarului Revoluţiei - respinsă

Plângerea Asociaţiei 21 Decembrie împotriva clasării dosarului Revoluţiei - respinsă

27 Noi 2015   •   14:08
Plângerea Asociaţiei 21 Decembrie împotriva clasării dosarului Revoluţiei - respinsă
Sursa foto: Foto: Constantin Duma

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a anunţat vineri că plângerea la decizia de clasare a dosarului Revoluţiei a fost respinsă de Parchetul Militar.

Mărieş a cerut, într-o conferinţă de presă, demisia şefului Parchetului Militar, Ion Vasilache, a procurorului general Tiberiu Niţu şi a agentului guvernamental la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, Horaţiu Radu, şi a precizat că va ataca decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Horaţiu Radu şi-a permis să ţină mai bine de şase luni documentele care au fost remise de la Parchetul General către Ministerul de Externe pentru a ajunge la Curtea Europeană", a spus Mărieş.

La rândul său, avocatul Antonie Popescu a explicat că plângerea Asociaţiei a fost respinsă ca inadmisibilă deoarece aceasta nu ar fi avut calitate de victimă recunoscută de CEDO.

"În felul acesta, confundă noţiunea de persoană interesată în a face plângere cu noţiunea de victimă. Este la mintea cocoşului că Asociaţia, fondată ulterior, nu putea avea aceeaşi calitate de victimă cu domnul Mărieş, care participase la evenimentele din decembrie în mod direct", a arătat Antonie Popescu.

El a mai spus că soluţia de clasare este o sfidare a CEDO de către şeful Parchetului Militar, Ion Vasilache.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare au clasat, pe 23 octombrie, dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul, rănirea şi lipsirea de libertate a unor persoane, precum şi distrugerea unor bunuri.

×