x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ploile au provocat înmulţirea ţânţarilor din Capitală

Ploile au provocat înmulţirea ţânţarilor din Capitală

10 Iul 2010   •   00:00

Ţânţarii s-au înmulţit foarte mult după ploile căzute în ultima perioadă în Capitală, iar acest lucru a stricat planurile de luptă ale firmelor de dezinsecţie, potrivit Realitatea TV.

Edilul Capitalei spune că ploile au stricat planurile de luptă împotriva ţânţarilor. "Dacă ploile au fost foarte dese se spală substanţa şi, după câte ştiţi, ţânţarii stau sub frunze. Nu e nicio scuză chestia asta, dar prevenirea e făcută", a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Medicii spun că măsurile individuale nu au valoare pentru protejarea împotriva ţânţarilor, ci doar măsurile de sănătate publică. "Punctul cheie este distrugerea ţânţarului pentru că el este cel care plimbă fie virusul malariei, fie virusul Nilului de Vest din surse animale la om", a declarat medicul de familie Cristian Oană.

Reprezentanţii firmei care se ocupă de dezinsecţie spun că dau cu soluţie când le permite vremea, dar că şi bucureştenii ar putea ajuta. "Să aibă grijă să nu existe niciun fel de băltire în curtea proprie, să nu existe băltire în subsol, în asociaţiile de bloc. Într-un simplu borcan cu apă care stă mai mult de cinci zile acolo pot să-şi depună ouăle zeci şi sute de ţânţari", spune Adrian Leca, reprezentantul firmei.

Legat de preocuparea politicienilor bulgari cu privire la eventuala migrare a ţânţarilor din România, Adrian Leca spune că tratamentele sunt făcute pentru a omorî ţânţarii, nu pentru a-i alunga.

×
Subiecte în articol: observator