x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ploile torenţiale au făcut ravagii în Tulcea

Ploile torenţiale au făcut ravagii în Tulcea

de Agerpres    |    20 Mai 2012   •   12:04
Ploile torenţiale au făcut ravagii în Tulcea

Peste 30 de gospodarii din judetul Tulcea, trei kilometri de strazi, un kilometru de retea de alimentare cu apa, 30 de hectare cultivate au fost afectate sambata in urma ploilor torentiale, conform unei evaluari facuta publica duminica de Prefectura judetului Tulcea.

Cele mai mari pagube s-au inregistrat in comuna Greci unde au fost afectate 20 de gospodarii, 15 anexe gospodaresti, trei podete, 30 de hectare de culturi, 15 fantani, iar 70 de capete de caprine au fost ucise.

De asemenea, in orasul Macin, au fost avariate trei locuinte, au fost inundate 10 gospodarii si patru anexe gospodaresti, un podet a fost distrus, iar alte trei au fost avariate, au fost afectate o fantana, trei kilometri de strazi si un kilometru de retea de alimentare cu apa.

'Acestea sunt datele pe care le-am primit in urma evaluarii pagubelor de catre primari si comisiile locale de situatii de urgenta. Saptamana viitoare, la nivelul Prefecturii, va avea loc o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta pentru a vedea in ce masura se pot acorda despagubiri persoanelor afectate', a declarat duminica pentru AGERPRES prefectul judetului Tulcea, Lucian Simion.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a mentionat ca nu poate estima in momentul de fata valoarea totala a pagubelor, aceasta urmand sa fie facuta publica in urma evaluarii care va fi efectuata de autoritatile locale.

×