x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PMB înlocuiește softul antivirus al firmei rusești Kaspersky cu soluția românească Bitdefender

PMB înlocuiește softul antivirus al firmei rusești Kaspersky cu soluția românească Bitdefender

08 Iul 2022   •   11:10
PMB înlocuiește softul antivirus al firmei rusești Kaspersky cu soluția românească Bitdefender

Primăria Capitalei înlocuiește softul firmei rusești Kaspersky cu o soluție românească, furnizată de Bitdefender, anunță Nicușor Dan.

Pentru înlocuirea softului antivirus al firmei rusești Kaspersky, Primăria Municipiului București a ales o soluție românească, furnizată de Bitdefender, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

„Am acceptat oferta de a folosi în mod gratuit, timp de 1 an de zile, un antivirus de la Bitdefender. Produsul Bitdefender e acum în teste și în curând va fi deplin integrat în sistemele noastre informatice”, precizează primarul general al Capitalei.

Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat, pe 12 mai, că Primăria Capitalei va renunța la softurile antivirus și la toate celelalte servicii informatice furnizate de firma Kaspersky, din cauza războiului din Ucraina.

Primăria Capitalei folosea produsele Kaspersky din anul 2012.

„Renunțarea e o decizie corectă, logică, având în vedere efortul național și european de limitare a influenței economice a Rusiei și, totodată, o măsură de eliminare a unui potențial risc pentru sistemele noastre informatice”, afirma Nicușor Dan..

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan