x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PNL doreşte DESFIINŢAREA asigurărilor sociale de sănătate. Vezi propunerea liberalilor

PNL doreşte DESFIINŢAREA asigurărilor sociale de sănătate. Vezi propunerea liberalilor

15 Mai 2012   •   15:00
PNL doreşte DESFIINŢAREA asigurărilor sociale de sănătate. Vezi propunerea liberalilor

Presedintele Comisiei de sanatate din PNL, fostul ministru de specialitate, Eugen Nicolaescu, a anuntat in cadrul unei dezbateri la care au participat 300 de medici, ca liberalii doresc schimbarea modului de finantare din domeniu prin desfiintarea completa a asigurarilor sociale de sanatate.

"Dorim sa nu se mai plateasa cele 10,7 puncte procentuale din venitul salariatului", a spus Nicolaescu.

Fostul ministru a adaugat ca aceasta contributie se va inlocui cu cea de la bugetul de stat, la care se va adauga o taxa de solidaritate, care ar putea fi cuprinsa intre 3 si 5% din salariul unui angajat, si asigurarile private, complementare, care pot fi deductibile din impozitul pe venit al fiecarui salariat.

Nicolaescu a declarat la finalul dezbaterii ca este nevoie de o solutionare rapida a crizei medicamentelor citostatice, situatia fiind disperata atat pentru adulti cat si pentru copii. El a adaugat ca trebuie rezolvate si problemele din domeniul farmaceutic, unde platile sunt intarziate si multe farmacii intra in insolventa.

Potrivit presedintelui Comisiei de sanatate din PNL, se doreste ca in cursul verii sa fie creionat bugetul sanatatii, dupa o discutie cu cei din PSD.

×