x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţia Capitalei: Toleranţă "zero" faţă de şoferii care nu acordă prioritate pietonilor

Poliţia Capitalei: Toleranţă "zero" faţă de şoferii care nu acordă prioritate pietonilor

04 Sep 2012   •   14:18
Poliţia Capitalei: Toleranţă "zero" faţă de şoferii care nu acordă prioritate pietonilor

Brigada Rutiera Bucuresti anunta ca, incepand de marti pana in 16 septembrie, va manifesta toleranta zero pentru conducatorii de vehicule care nu acorda prioritate de trecere pietonilor aflati in traversare prin locurile special amenajate si semnalizate.

Neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public, prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului, se sanctioneaza conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului 195/2002, cu 4 - 5 puncte amenda (280 - 350 de lei) si suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioada de 30 de zile.

Pentru depistarea si sanctionarea conducatorilor auto care comit aceasta abatere, politistii rutieri vor actiona in trafic, folosind pentru filmare si aparatura tehnica montata pe echipajele din dotare.

"A doua cauza de producere a accidentelor rutiere grave in Bucuresti este neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati in traversarea drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate", precizeaza Politia Capitalei.

Permanent, in aceasta perioada, sunt desfasurate actiuni de impunere a legii, pentru constientizarea soferilor cu privire la riscurile nerespectarii acestei prevederi legale.

×