x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politicieni şi beizadele, de-a valma pe lista ruşinii

Politicieni şi beizadele, de-a valma pe lista ruşinii

de Daniela Ivan    |    16 Mai 2016   •   22:58
Politicieni şi beizadele, de-a valma pe lista ruşinii

George Becali, Silviu Progoană, Robert Negoiță Marian Vanghelie, Cristian Tânţăreanu sunt doar câteva dintre persoanele publice care au datorii la stat. Pe listă se află şi un fost de ministru de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, dar şi Elena Udrea Gabriela şi Elena Băsescu. Nu lipseşte nici fiul guvernatorului BNR, Isărescu Costin Mugur

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat ieri lista persoanelor fizice care aveau la 31 martie 2016 restanțe mai mari de 1.500 de lei la bugetele de stat.  Lista ruşinii cuprinde 187.230 contribuabili care însumează datorii de 3,4 miliarde lei, din numai 2,3 miliarde lei se pot recupera, potrivit ANAF.

Pe primul loc se află  Robert Negoiță care are o datorie de 232.068.248 de lei. Un alt nume celebru, George Becali, se află pe poziţia 54 cu o datorie de 3.989.530 de lei. Îi suflă în ceafă Silviu Prigoană aflat pe poziţia 55 cu o datorie de 3.967.000 lei.

Fostul ministru de Finante, Eugen Orlando Teodorovici, are şi el o datorie de 73.702 lei, fiind poziţionat pe locul 4.276. Fiul Lui Isărescu are o datorie de 2.591 de lei, pe care nu a contestat-o.

Aceste datorii la stat provin din activități economice independente sau profesii libere. „Situația juridică a restului de creanțe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existența unor hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite, etc) oprește ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită”, a precizat ANAF.

Fiscul a mai publicat, în 3 mai, listele cu contribuabilii mijlocii și mari cu datorii neplătite la stat. Este vorba despre 186 de companii mari cu datorii de 2,6 miliarde lei și alte 2.486 de firme mijlocii, care trebuie să plătească Fiscului 3,8 miliarde lei.

În 11 mai, ANAF a publicat o nouă listă cu datornici la bugetul de stat și la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici și institutii publice cu restanțe mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplătite fiind de 77,1 miliarde lei, din care 81% sunt considerate nerecuperabile de către Fisc. Preşedintele ANAF Dragoş Doroş a declarat că oricui i se poate întîmpla “să aibă datorii la un moment sau altul, intervin situaţii mai dificile”. Paradigma ANAF-ului încearcă să se schimbe în sensul în care insistăm foarte mult pe dialog cu contribuabilii, a adăugat acesta.

De pe lista Fiscului nu lipsesc nici Elena Gabriela Udrea şi Elena Băsescu. Prima are o datorie de 29.082 de lei, iar fiica fostului preşedinte datorează staului 4.557 de lei.

 

ANAF a publicat doar numele şi adresa datornicilor. Nu şi CNP-ul. În aceste condiţii pot apărea confuzii de nume.

 

×