x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţişti cercetaţi în urma atacului armat din Dorobanţi

Poliţişti cercetaţi în urma atacului armat din Dorobanţi

06 Mar 2012   •   07:18
Poliţişti cercetaţi în urma atacului armat din Dorobanţi

Politisti ai Sectiei 14 Bucuresti sunt cercetati disciplinar in urma masacrului din Dorobanti, intrucat Florina Vladan facuse plangere impotriva sotului sau, reclamand ca acesta detine arma de foc si ca a fost amenintata, insa nu s-a urgentat solutionarea reclamatiei.

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Christian Ciocan, a declarat ca Liviu Popa a dispus verificari "pe toate palierele".

"Domnul chestor Popa a dispus anchete pe toate palierele. Vor fi facute verificari legate de modul in care au fost solutionate plangerile impotriva lui Gheorghe Vladan. Toate plangerile vor fi verificate. Exista proceduri clare si vis-a-vis de solutionarea unor plangeri si vis-a-vis de modul in care a fost obtinuta autorizatia pentru arma letala. Pentru Politia Romana orice plangere este importanta indiferent de obiectul sesizarii", a declarat Christian Ciocan, purtator de cuvant al IGPR.

La 1 martie, Florina Vladan l-a reclamat pe sotul sau la Sectia 14 Politie, pentru comportament agresiv. Anterior, Gheorghe Vladan a fost reclamat de cateva ori de vecini, iar lumea l-ar fi cunoscut ca un barbat recalcitrant, ceea ce impunea o verificare mai atenta a cazului.

Autorul atacului armat de luni de la coaforul din zona complexului Perla din Capitala, agentul de politie Gheorghe Vladan, a fost acuzat in 2005, de amenintare, insulta si loviri sau alte violente, instantele de judecata dispunand achitarea aceastuia la fond si recurs, anunta Mediafax. Vladan se afla in proces de divort cu sotia sa, Florina, primul termen de judecata fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.

In cursul zilei de luni, barbatul a venit de mai multe ori la coafor, sotia sa cerandu-i s-o lase in pace. La ora 17.30, barbatul a intrat in coafor si a impuscat-o pe casiera unitatii, apoi pe sotia sa, dupa care a tras in restul oamenilor ce se aflau acolo. Doua dintre persoane au murit, iar alte sase se afla in spital.

×