x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii ameninţă cu proteste: Vor ieşi în stradă dacă nu li se rezolvă problemele salariale

Poliţiştii ameninţă cu proteste: Vor ieşi în stradă dacă nu li se rezolvă problemele salariale

16 Ian 2012   •   11:18
Poliţiştii ameninţă cu proteste: Vor ieşi în stradă dacă nu li se rezolvă problemele salariale

Daca in aceasta saptamana, ministrul Traian Igas nu stabileste o intalnire pentru rezolvarea problemelor legate de drepturile salariale si conditiile de munca, sindicatele din politie ameninta cu proteste.

Sindicatul "Pro Lex" precizeaza, intr-o adresa catre ministrul Administratiei si Internelor, ca are in vedere proteste de strada, daca in saptamana 16-20 ianuarie, nu li se solutioneaza o serie de revendicari.

Politistii cer acordarea restantelor la drepturile salariale si la norma de echipament, acordarea sporului de confidentialitate pentru promotia 2009, incadrarea agentilor de politie cu studii superioare in clasele de salarizare corespunzatoare studiilor, retinerea cotizatiei sindicale pe statul de plata si efectuarea deducerii acesteia din impozitul pe venit, potrivit adresei catre ministru.

"Pro Lex", impreuna cu alte trei sindicate ale politistilor au solicitat o intrevedere ministrului pe aceste probleme din 22 decembrie anul trecut, fara a primi un raspuns, scrie Mediafax. (V.M.)

×