x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politistii au divortat victima

Politistii au divortat victima

de Paula Anastasia Tudor    |    13 Aug 2005   •   00:00
Politistii au divortat victima

Politistii din Constanta persevereaza in gafe. Incercand sa repare greseala Ionel - Viorel, IPJ Constanta informa printr-un comunicat de presa ca victima "se numeste Gionea Viorel, are 51 de ani si este necasatorit". IPJ Salaj sustine insa ca Gionea cel internat este un pic... insurat si are si doi copii.

Viata lui Gionea Viorel atarna de un fir de ata pentru ca, intr-o zi nefasta de luni, a intrat intr-un cerc vicios. De procedura. Medicii din Constanta nu i-au facut nici un fel de tratament, desi diagnosticul era grav, in vreme ce politistii din Constanta, cateva ore mai tarziu, i-au aplicat un tratament deosebit...

Cine se face vinovat de starea in care se afla acum Gionea Viorel? Loviturile la cap care l-au bagat in coma au fost cauzate duminica, de impactul cu termopanul, sau luni, la intalnirea cu pumnii si picioarele politistilor? Daca medicii din Mangalia au pus diagnosticul "traumatism cranio cerebral acut inchis" si l-au trimis pe Gionea la Constanta, considerand ca gravitatea cazului ii depaseste, de ce la Spitalul Judetean de aici nu s-a facut nici un fel de analiza specifica (RMN, tomografii), iar pacientul a fost lasat sa plece acasa?

DUMINICA. Seful lui Viorel, Panait Mocanu, povesteste cum duminica seara, in jurul orei 21:00, l-a gasit pe acesta lungit pe scarile din fata terasei. Un alt coleg l-a vazut pe Gionea cum s-a lovit, intrand cu capul in geamul usii de la intrare. Impactul cu termopanul l-a aruncat pe om pe jos. Acesta s-a ridicat, a mai mers putin si s-a prabusit iar. Atunci a fost luat pe sus, pus intr-o masina si dus la spitalul din Mangalia, la sectia interventii minore.

PRIMUL MEDIC. "A ajuns la noi in stare de etilism acut cu traumatism cerebral acut inchis si l-am trimis la Constanta unde putea primi ingrijiri specifice", spune medicaul Buga Ion Dan. In baza caror analize a fost pus acest diagnostic? De la o asistenta a Spitalului Mangalia am aflat ca laboratorul spitalului se inchide la ora 19:00, asa ca pacientului nu aveau cum sa-i faca vreo analiza... Din Mangalia, Gionea a fost transferat cu ambulanta la Spitalul Clinic Judetean Constanta. Medicul care l-a preluat aici la camera de garda, desi a vazut diagnosticul cu care a venit pacientul, a constatat ca nu prezinta nici un fel de leziuni si l-a externat a doua zi dimineata, cand barbatul se trezise din betie si putea pleca pe picioarele sale... In aceeasi zi, seara, in jurul orei 22:00, Gionea Viorel a fost agresat de patru politisti...

MARTORUL. Trecand noaptea pe Str. Portitei a vazut o duba de politie cu usile deschise, doi politisti si un om care statea cu fundul pe bordura si cu capul in palme. Acesta, din cand in cand, mai primea cate un pumn, o palma sau un picior, fara sa reactioneze insa. La un moment dat, cei doi politisti, dandu-si seama ca nu sunt pe "sectorul" lor au plecat, chemand alti colegi "zonali". Nou-venitii i-au aplicat omului acelasi tratament, iar el a continuat sa ramana pasiv. In sfarsit, l-au ridicat in picioare, i-au pus catusele si l-au urcat in masina. La sectie i s-a facut rau si politistii au chemat salvarea. Au ajuns la spital, la urgenta si acolo au intrat direct in operatie. I s-au gasit trei hematoame mari pe creier.

Cine i-a produs aceste hematoame lui Gionea Viorel? Am intrebat un medic legist neimplicat in acest caz care mi-a spus ca, din cat cunoaste el cazul, loviturile date de politisti nu puteau cauza astfel de hematoame. Tot legistul a adaugat ca, daca ele erau dinainte, omul treaz putea fi confundat cu usurinta cu omul beat. Starea pacientului aflat in continuare internat in sectia de terapie intensiva este la fel de grava. Cadrele medicale de la sectia de reanimare a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta spun ca, joi dupa-amiaza, Viorel Gionea a fost deconectat de la aparate. El respira spontan si a fost supus unul control medical la computerul tomograf. Cadrele medicale spun insa ca desi barbatul nu mai depinde de aparate, el este in coma profunda, iar starea lui se poate inrautati oricand.

GRESEALA
Politistii din Constanta persevereaza, gafand in a nimeri identitatea omului pe care l-au internat in Spitalul Judetean. Joi, prin comunicatul de presa al IPJ Constanta, eram informati ca "acesta se numeste Gionea Viorel, are 51 de ani, este necasatorit, avand domiciliul in orasul Jibou, judetul Salaj". Ieri aflam insa cu surprindere ca Gionea cel internat este un pic... insurat si are si doi copii. "Este casatorit in drept, chiar daca nu mai este si in fapt, ne marturiseste Ghiurca Iosif, inspector sef al IPJ Salaj. El si-a parasit familia si a plecat din Jibou prin ’96. Nu a avut probleme cu politia aici niciodata, era cunoscut ca un tip linistit, chiar daca se pare ca se imprietenise cu paharul inca de atunci." Gionea Viorel este de loc din satul Olteanca, judetul Valcea. In Jibou a venit dupa ce s-a insurat cu Gionea Maria. Au impreuna doi baieti, de 22 si, respectiv, 24 de ani.

×