x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii de azi, hip-hoperii de mâine

Poliţiştii de azi, hip-hoperii de mâine

de Diana Scarlat    |    14 Mai 2010   •   00:00
Poliţiştii de azi, hip-hoperii de mâine
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

"Noi suntem oamenii străzii şi ştim cel mai bine ce se întâmplă în stradă", a declarat, la portavoce, unul dintre liderii poliţiştilor care au protestat astăzi în faţa Guvernului. Apoi cele câteva zeci de protestatari în uniforme albastre au început să dea din cap pe hip-hop şi să-şi agite mâinile în aer, pe "România, trezeşte-te!"



"România, trezeşte-te! / Sunt atâtea de făcut şi te-ai rătăcit / România, trezeşte-te! / Nimeni nu face nimic şi am sărăcit", au cântat în cor forţele de ordine protestare din faţa Guvernului, alături de forţele de ordine care le-au păzit în timpul protestului. Apoi i-au dedicat lui Boc o variantă a Dansului Pinguinului făcută numai pentru el.

Aşa au încheiat protestul, pe ritmurile muzicii, cele câteva sute de sindicalişti din Piaţa Victoriei. Mai mult, sindicaliştii din poliţie şi jandarmerie au lansat, la rândul lor, invitaţia la o mare Horă a Unirii, miercuri, 19 mai, în acelaşi loc. "Vă arătăm pe 19 mai ce înseamnă Hora Unirii pe caldarâmul vostru şi vă trimitem la mititica, că ne-am săturat de voi", le-au transmis sindicaliştii guvernanţilor şi preşedintelui Traian Băsescu.

Nu se ştie cine va asigura ordinea publică în timpul protestului la care sunt aşteptate peste 40.000 de personae, dacă şi forţele de ordine vor participa la protest, iar anarhia s-ar putea dezlănţui odată cu intrarea în grevă a angajaţilor de la penitenciare, aşa cum au anunţat astăzi, în Piaţa Victoriei. "Vă aşteptăm cu drag la noi (în penitenciare, n.r.). Veniţi să vedeţi ce înseamnă puşcărie cu 25 la sută reducere. Vă aşteptăm cu drag la noi în penitenciare", au spus reprezentanţii sindicaliştilor din penitenciare.

Sindicaliştii din toate confederaţiile sindicale au protestat astăzi, pentru a treia zi consecutive, şi în faţa Palatului Cotroceni.
Profesorii şi studentţii nu au mai pichetat sediile Parlamentului şi Ministerului Educaţiei, anunţând că se pregătesc pentru mitingurile de săptămâna viitoare.

Protestatarii iau o binemeritată pauză în acest weekend, urmând să reia seria acţiunilor de luni. Miercuri, toţi românii sunt invitaţi în Piaţa Victoriei, unde "se va da finala decisivă". Protestatarii l-au avertizat astăzi pe şeful statului că va avea mari surprize, pentru că poporul se va îndrepta împotriva lui. Sindicaliştii le-au transmis guvernanţilor, parlamentarilor şi preşedintelui Traian Băsescu că le-au mai rămas doar patru zile pentru a găsi soluţii să nu iasă populaţia în stradă. "Mai aveţi patru zile să găsiţi soluţii, voi, guvernanţii, parlamentarii şi chiar Zeus. A vrenit vemea să răspundeţi pentru cei 20 de ani de incompetenţă!" Reprezentanţii poliţiştilor i-au avertizat pe guvernanţi că cei care astăzi îi păzesc s-ar putea ca în curând să nu mai facă acest lucru dacă salariile lor vor fi diminuate cu 25 la sută. Protestatarii au strigat către colegii lor care păzesc Palatul Victoria: "Să nu-i mai apărăm şi să-i luăm drept infractori! Nu uitaţi că şi voi sunteţi săraci, trebuie să mergem împreună să-i gâtuim!"
 

×
Subiecte în articol: observator