x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii din Vâlcea au deschis focul asupra unor braconieri

Poliţiştii din Vâlcea au deschis focul asupra unor braconieri

de Agerpres    |    12 Apr 2014   •   12:04
Poliţiştii din Vâlcea au deschis focul asupra unor braconieri

Poliţiştii vâlceni au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru a reţine sâmbătă dimineaţă trei braconieri pe raza lacului de acumulare Dăieşti, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

"O patrulă a poliţiei vâlcene, care se afla sâmbătă noaptea într-o acţiune privind combaterea braconajului piscicol pe raza râului Olt, în zona comunei Dăieşti, a observat o barcă pneumatică pe lacul Dăieşti. În barca pneumatică trei persoane întindeau plase monofilament interzise pentru pescuit. La vederea patrulei de poliţie, cei trei au pornit motorul bărcii şi au încercat să fugă în amonte pe lac. Poliţiştii au tras patru focuri de armă, trei în plan vertical, iar unul în plan orizontal, forţându-i astfel pe suspecţi să se predea", a precizat Teodorescu.

Cei trei suspecţi au fost reţinuţi şi duşi la secţia de poliţie, aceştia fiind recidivişti în cazul braconajului piscicol. De altfel, râul Olt prin lacurile de acumulare este cunoscut şi monitorizat de Poliţia vâlceană în privinţa stopării fenomenului de braconaj piscicol. În acest sens, IPJ Vâlcea a colaborat cu inspectorii ITRSV, AJVPS, şi Direcţia Apelor Olt. 

×
Subiecte în articol: braconaj plase monofilament raul olt