x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Polițiștii îi vor pândi pe cei care folosesc petarde de Anul Nou. Amatorii de pocnitori se pot alege cu dosar penal

Polițiștii îi vor pândi pe cei care folosesc petarde de Anul Nou. Amatorii de pocnitori se pot alege cu dosar penal

12 Dec 2012   •   18:12
Polițiștii îi vor pândi pe cei care folosesc petarde de Anul Nou. Amatorii de pocnitori se pot alege cu dosar penal
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Polițiștii vor organiza acțiuni pentru identificarea și prinderea celor care folosesc materiale pirotehnice interzise, în noaptea de Revelion, pedepsele pentru astfel de fapte fiind de închisoare între trei luni și un an.

"Legea trebuie respectată atât de cei care vând materiale pirotehnice, cât şi de cei care le folosesc. Este important de luat în calcul faptul că cei care vor fi surprinşi că încalcă legea se vor alege cu dosare penale, iar pedepsele pornesc de la trei luni şi pot ajunge până la un an de închisoare", a spus comisarul șef Viorel Raicu, de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Capitalei, citat de mediafax.ro.

Raicu a avertizat că în special petardele și artificiile pot fi periculoase, dacă nu sunt folosite corect, polițiștii având experiența multor cazuri în care copiii au ajuns la spital răniți de astfel de materiale pirotehnice, pe care le-au folosit chiar la îndemul părinților.

Potrivit poliției, doar şase societăţi comerciale din București sunt autorizate să facă importuri de materiale pirotehnice, numai una având și dreptul de a depozita astfel de produse. 34 de societăţi comerciale sunt autorizate să vândă articole pirotehnice din categoriile 1 şi P1, adică steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe de scântei, inele de foc, al căror conţinut de material pirotehnic nu depăşeşte trei grame şi care pot fi folosite, potrivit legii, numai în noaptea de Revelion.

Din octombrie și până acum, poliţiştii au confiscat 660.794 de articole pirotehnice care cântăresc, împreună, peste o tonă. 

×