x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii în alertă pentru minivacanţa de 1 mai. 420 de radare vor supraveghea şoselele

Poliţiştii în alertă pentru minivacanţa de 1 mai. 420 de radare vor supraveghea şoselele

30 Apr 2015   •   12:03
Poliţiştii în alertă pentru minivacanţa de 1 mai. 420 de radare vor supraveghea şoselele
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

 Poliţiştii rutieri vor acţiona zilnic, în medie, cu 420 de aparate radar, de minivacanţa de 1 mai, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. 

"Pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor rutiere, începând chiar de astăzi şi până duminică inclusiv, vor fi în misiune 3.600 de poliţişti rutieri, sprijiniţi de alţi 3.600 de poliţişti de ordine publică. Pe lângă măsurile de dirijare a circulaţiei, aceştia vor acţiona zilnic, în medie, cu 420 de aparate radar, pentru a-i descuraja şi sancţiona pe vitezomani", a spus Oprea, la o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor teritoriale ale MAI. 

El a menţionat că, deoarece sunt aşteptate valori de trafic ridicate pe autostrada A2, a dispus ca Inspectoratul General de Aviaţie al ministerului să asigure, la solicitarea Poliţiei Române, "resurse de zbor pentru monitorizarea circulaţiei". 

Oprea a precizat că dispozitive suplimentare de poliţie rutieră vor fi amplasate la ieşirile din Bucureşti, pe DN1, în zona staţiunilor turistice de pe litoral şi de pe Valea Prahovei. 

"Sunt preconizate creşteri ale valorilor de trafic pe DN65 Piteşti-Craiova, DN39 Constanţa-Vama Veche şi DN6 Bucureşti-Alexandria. Fac un apel la conducătorii auto să circule cu prudenţă şi să respecte limitele legale de viteză. Vă reamintesc faptul că în zilele de Paşte peste 6.000 de şoferi au fost amendaţi din cauza depăşirii vitezei, şi vă asigur că şi în această perioadă Poliţia Rutieră va fi la fel de intransigentă", a declarat vicepremierul Gabriel Oprea. 

El a precizat, pentru cei care se vor deplasa cu trenul, că au fost luate măsuri speciale şi la nivelul Poliţiei Transporturi în scopul prevenirii tâlhăriilor, furturilor de bagaje sau din buzunare. 

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunţat că "pentru asigurarea unui climat general de siguranţă", începând de joi şi până duminică, peste 36.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor fi în serviciu, desfăşurând misiuni specifice ocazionate de această perioadă. 


agerpres.ro

×
Subiecte în articol: politisti rutieri radare amplasate