x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii locali din Bucureşti - atacaţi la cauciucuri şi loviţi în pălării. Vezi comunicatul PLMB

Poliţiştii locali din Bucureşti - atacaţi la cauciucuri şi loviţi în pălării. Vezi comunicatul PLMB

24 Mar 2012   •   10:06
Poliţiştii locali din Bucureşti - atacaţi la cauciucuri şi loviţi în pălării. Vezi comunicatul PLMB

"Vineri seara, domnul Ioan Gaf Deac - consilier general – a prezentat public date false cu privire la activitatea Politiei Locale a Municipiului Bucuresti", se arata intr-un comunicat emis sambata de Biroul de presa al PLMB.

Redam mai jos comunicatul:

In cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, care s-a derulat in cursul zilei de vineri, consilierul Ioan Gaf Deac a facut un anunt public deosebit de grav. In numele Comisiei de analiza si verificare a activitatii Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti, consilierul general a prezentat anumite 'achizitii-bomba' efectuate de institutia de ordine publica. Fara a prezenta vreo proba, domnul Gaf a sustinut ca au fost cumparate diferite produse la preturi de zeci de ori mai mari decat pretul pietei. In conditiile in care au fost facute declaratii publice prin care se arata ca – spre exemplu, o baterie auto a fost cumparata de catre P.L.M.B. cu 3.436 de lei - actiunea domnului Gaf s-a transformat imediat in cateva titluri de presa care aduc acum un grav prejudiciu autoritatii si imaginii Politiei Locale a Municipiului Bucuresti.

Realitatea este ca nicio informatie prezentata de domnul Gaf cu privire la achizitiile respective nu este reala. Astfel: in conditiile in care consilierul general a aratat ca a existat o achizitie de pneuri pentru care s-a platit 2.999 de lei pentru o bucata, contractul public arata ca pretul de achizitie a fost de 292, 17 lei. Domnul Gaf a mai precizat ca o baterie auto a fost cumparata la pretul de 3.436 lei. Avand in vedere ca P.L.M.B. s-a dotat in ultimul an cu masini noi, nu a fost nevoie de achizitionarea unor seturi de acumulatori. A existat, intr-adevar, in februarie 2011 o achizitie a unei baterii auto (pentru una din masinile vechi) la pretul de 286 de lei.

Grava a fost si declaratia consilierului general prin care arata ca un tricou a fost cumparat cu pretul de 174 de lei, bucata. Prin contractul nr. 185 din 27.03.2011 se arata ca tipul de tricou respectiv a fost achizitionat la pretul de 35 de lei pentru o bucata. Tot in acel contract se arata si pretul unei palarii din dotarea uniformei: 110 lei. Si nu 400 de lei, asa cum a afirmat domnul Gaf. In fine, discursul public incriminator al domnului Gaf s-a incheiat cu o 'bomba' de presa: P.L.M.B. a achizitionat saci de gunoi cu 83 de lei, bucata. Politia Locala a Municipiului Bucuresti a cumparat, intr-adevar, saci menajeri: la pretul de 3,9 lei, rola (sacii mici) si 5,5 lei, rola (sacii menajeri mari).

Prin discursul sau fals, consilierul Gaf Deac a incercat sa castige capital politic discreditand o institutie publica. Mai grav, institutia pe care domnia sa a dorit sa o prezinte in spectru negativ este una de ordine publica. In aceste conditii, consilierul general Ioan Gaf Deac poate fi acuzat de dezinformare si de faptul ca a incercat sa slabeasca sistemul de siguranta si liniste publica al Capitalei.


×