x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poluare în București. Tone de gunoaie deversate și îngropate în locuri neautorizate

Poluare în București. Tone de gunoaie deversate și îngropate în locuri neautorizate

03 Mar 2020   •   08:50
Poluare în București. Tone de gunoaie deversate și îngropate în locuri neautorizate

Polițiștii bucureșteni și comisarii Gărzii de Mediu fac, marți, nouă percheziții într-un dosar ce vizează activitatea a două firme și a mai multor persoane fizice care ar fi colectat, transportat, deversat și îngropat deșeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului, anunță Poliția Capitalei, scrie Antena 3.

Astăzi, 3 martie, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigarea Criminalității Economice, sprijiniți de comisari ai Gărzii de Mediu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 9 mandate de percheziție, în București și județele Ilfov și Giurgiu, într-un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni ce aduc atingere mediului”, anunță Poliția Capitalei.

Potrivit primelor informații, sunt efectuate cercetări cu privire la activitatea desfășurată de două societăți comerciale și mai multe persoane fizice, care ar fi colectat, transportat, deversat și îngropat deșeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului.

Luni seara, și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că a solicitat Inspecției Muncii să desfășoare, în paralel cu verificările efectuate de instituțiile din subordinea Ministerului Mediului, un control privind siguranța în muncă la firmele de mediu din București.

În noaptea de duminică spre luni, aplicaţiile care măsoară calitatea aerului din Bucureşti au înregistrat depăşiri extrem de mari ale cantităţilor de particule în suspensie, chiar şi de 10 ori peste maximul admis. Ministrul Mediului a precizat că poluarea provine de la arderile necontrolate din Bucureşti şi din judeţul Ilfov. Ministerul Mediului va verifica, până la finalul acestei săptămâni, toate sursele de poluare din zona București – Ilfov, iar operatorii care nu dețin echipamente pentru montorizarea calității aerului vor fi obligați să remedieze situația, a anunțat Costel Alexe, ministrul Mediului.

×
Subiecte în articol: bucuresti poluare