x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Azi adoptăm OUG referitoare la creşterea salarială din învăţământ

Ponta: Azi adoptăm OUG referitoare la creşterea salarială din învăţământ

04 Noi 2015   •   17:03
 Ponta: Azi adoptăm OUG referitoare la creşterea salarială din învăţământ

Guvernul va adopta, miercuri, în ultima şedinţă a Cabinetului, ordonanţa de urgenţă privind creşterea salarială pentru personalul din învăţământ, a anunţat premierul Victor Ponta.

"Am vrut să facem şedinţă să nu lăsăm ceva din ceea ce am făcut nefinalizat. (...) Trebuia să adoptăm şi actul normativ în baza acordului pe care l-am semnat cu cei din Educaţie şi îl adoptăm acum în această şedinţă. În acest fel, Sănătatea şi Educaţia primesc ceea ce trebuiau să primească de mult. (...) Avem un singur punct pe ordinea de zi, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind măsuri în domeniul învăţământului, exact ceea ce am discutat şi am anunţat şi am semnat din punct de vedere al obligaţiilor faţă de sistemul de Educaţie, şi anume o creştere salarială identică cu cea de la Sănătate. Îmi doresc ca noul Guvern să meargă şi să finalizeze ceea ce aproape am finalizat, şi anume legea salarizării, şi să menţină toate măsurile bune pe care le-am luat", a spus Ponta, la Guvern.

El a susţinut că îşi doreşte la Palatul Victoria un guvern mai bun decât al său, mai ales că acesta va găsi "vistieria plină".

"Îmi doresc ca viitorul Guvern să fie şi mai bun decât cel din ultimii patru ani. Are o situaţie mult mai bună, are vistieria plină - are plătite salarii, pensii, tot ceea ce trebuie făcut, nu cum am primit noi atunci când am preluat guvernarea. Dacă avem perioadă lungă de instabilitate se strică absolut tot şi de aceea îmi doresc ca toate forţele politice să găsească rapid o soluţie stabilă până la alegerile din decembrie 2016", a adăugat Ponta.

Acesta le-a mulţumit miniştrilor şi secretarilor de stat pentru colaborarea în Guvern şi le-a transmis că, în opinia sa, mulţi dintre ei ar trebui să-şi continue activitatea, "pentru că e vorba de experienţă şi de calitatea actului de guvernare pe care nu a contestat-o nimeni".

Victor Ponta a prezidat miercuri ultima şedinţa de guvern, după ce în cursul dimineţii a anunţat că demisionează din funcţie.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta sedinta de guvern