x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Dacă aş fi preşedinte, categoric, l-aş graţia pe Gică Popescu

Ponta: Dacă aş fi preşedinte, categoric, l-aş graţia pe Gică Popescu

de Agerpres    |    30 Mar 2014   •   22:59

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la RTV, că, în cazul în care ar fi preşedintele României, ar lua 'categoric' decizia de a-l graţia pe Gică Popescu, iar o cerere asemănătoare din partea lui George Becali ar putea fi avută în vedere în măsura în care recuperarea prejudiciilor constatate în dosarele acestuia s-ar produce într-un grad cât mai mare.

'Aici îmi asum toate criticile din partea talibanilor care vor să fim toţi în închisori. Eu cred, poate, nu ştiu, cel puţin despre Gică Popescu îmi menţin în continuare ideea că, dacă aş fi preşedinte, l-aş graţia', a declarat premierul, întrebat cum ar proceda, în calitate de şef al statului, în cazul lui Gigi Becali, pornind de la refuzul actualului preşedinte de a-i acorda graţierea finanţatorului Stelei.
Întrebat dacă în cazul în care ar ajunge preşedintele României l-ar graţia pe Gică Popescu, Ponta a spus: 'Pe Gică Popescu? Categoric, da'.
Despre o eventuală graţiere a lui George Becali, în cazul în care ar ajunge şeful statului, actualul premier a afirmat: 'Eu cred că există cazuri, cum este şi cazul domnului Becali, în care interesul, pentru interesul societăţii, ar fi acela de a recupera mai degrabă cât mai mult din prejudicii, decât de a ţine nişte oameni în regimul penitenciar. Un regim penitenciar care, de altfel, este sufocat deja', a spus Ponta. Fiind întrebat dacă ar merge concret pe varianta graţierii lui Becali cu recuperarea prejudiciului, Ponta a spus: 'Da. Mai vreau să spun un lucru foarte important. Regimul penitenciar este supraaglomerat în România, avem nişte condamnări la CEDO. Să ştiţi că nu doar în România, ci oriunde, ce să decidă un prim-ministru? Să iau bani din buget să mai construiesc nişte penitenciare sau cu banii aceia din buget, nu ştiu, să construiesc un spital civil, sau mai multe şcoli. Foarte greu de decis în această situaţie. Cred că acolo unde poate fi aplicat gestul de clemenţă, prevăzut de Constituţie,(...)Până la urmă este o apreciere personală a celui care ocupă funcţia de preşedinte'.

Întrebat de ce crede că Traian Băsescu nu l-a graţiat pe George Becali, Ponta a spus: 'Cred că îi este frică de talibanii pe care i-a construit în aceşti ani, macoveiştii, pe care se bazează anul acesta în campanie'.

'Deci, din raţiuni strict politice. Domnul preşedinte Băsescu, atât cât îl cunosc eu, nu face nimic decât din raţiuni de interes politic', a mai declarat Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: condamnare gica popescu