x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, despre precizarea Preşedinţiei privind privatizarea CFR Marfă: "Lăsaţi-l pe Băsescu, că e la plajă sau la Cireşica"

Ponta, despre precizarea Preşedinţiei privind privatizarea CFR Marfă: "Lăsaţi-l pe Băsescu, că e la plajă sau la Cireşica"

26 Iul 2013   •   14:22
Ponta, despre precizarea Preşedinţiei privind privatizarea CFR Marfă: "Lăsaţi-l pe Băsescu, că e la plajă sau la Cireşica"

Victor Ponta a refuzat să comenteze ultima precizare a Preşedinţiei legată de privatizarea CFR Marfă "Lăsaţi-l pe Băsescu, că e pe plajă sau la Cireşica", a spus premierul.

"Ce, vorbim de lucruri importante de pe plajă, de la raliu sau de la Cireşica? Despre lucruri serioase vorbim în locuri serioase, nu de pe plajă. Hai, lăsaţi-l pe Băsescu că e la plajă sau la Cireşica! Nu mă interesează ce face domnul preşedinte pe plajă. La birou vorbim. Vorbim în locuri oficiale despre lucruri oficiale. Despre lucruri serioase de serviciu, vorbim la serviciu", a declarat, la Sibiu, premierul.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie, se arată într-o precizare a Preşedinţiei. "De la intrarea în vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi până în prezent, CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie, acest lucru neintrând în atribuţiile CSAT. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, îl invită pe ministrul interimar al Transporturilor şi prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, să nominalizeze cele trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT. De asemenea, ministrul interimar al Transporturilor şi prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, este invitat să-şi asume responsabilitatea care decurge din funcţiile pe care le îndeplineşte în derularea privatizării companiei CFR Marfă SA", se arată într-o precizare a purtătorului de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, postată vineri pe site-ul Preşedinţiei.

El mai susţine că preşedintele Băsescu îi cere premierului Ponta să depună toate eforturile necesare pentru ca privatizarea CFR Marfă să nu se transforme într-un eşec "de tipul Oltchim", care ar "afecta grav" şi salariaţii şi compania CFR Marfă SA şi economia naţională.

"Având în vedere că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta consideră că procesul de privatizare a CFR Marfă SA desfăşurat până în prezent este un succes, domnul preşedinte Traian Băsescu îl roagă pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta să depună toate eforturile necesare pentru ca această privatizare să nu se tranforme într-un nou eşec de tip 'Oltchim'", se mai arată în precizarea purtătorului de cuvânt al preşedintelui.


×